Bodrum Gündem

GÖKTEPE KAYA MEZARLARI YOK OLUYOR…

GÖKTEPE KAYA MEZARLARI YOK OLUYOR…
03.10.2015
0
A+
A-
Indocin no prescription göktepe antik kaya mezarları yok oluyor (1)Bodrum’da yoğun yağış nedeni ile meydana gelen sel felaketi, Göktepe kaya mezarlarını da vurdu.
Bodrum Gündem Haber
Mayıs ayı başlarında Göktepe Mevkinde yapımı süren inşaatında çalışan iş makinaları tarafından zarar verilen antik kaya mezarları için Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerince kurtarma kazısı başlatılmıştı. 11 mezar için başlattıkları kurtarma kazısı çalışmaları sırasında, arkeologlar bu mezarların dışında 50 adet kaya mezarı daha tespit etmişti.
göktepe antik kaya mezarları yok oluyor (2)Ödenek yokluğu bahane edilerek durdurulan kurtarma kazıları sonrasında açığa çıkarılan kaya mezarları, geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi sonrasında toprak kayması sonucu toprağa gömüldü. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonrası ortaya çıkarılan 50 adet kaya mezarının büyük bir bölümü yeniden toprak altında kalırken, açıkta kalanlar ise yağmur suları ile doldu.
Her hangi bir koruma tedbirinin alınamadığı ve M.Ö 1. YY. Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen mezarların bulunduğu bölgenin, nekropol alanı ilan edilmesi bekleniyordu.
göktepe antik kaya mezarları yok oluyor (3)Öte yandan, aşırı yağıştan Bodrum Kalesinin de bazı bölümlerinin etkilendiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Sualtı Arkeoloji Müzesinin en çok ziyaret edildiği, Yassı Ada Batığının bulunduğu bölüm de sular altında kaldı. Yaşanan olay nedeni ile alanın ziyarete kapatıldığı ve temizleme çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.