Bodrum Gündem

EMEKTAR SİNEMA SANATÇILARINDAN BODRUM YORUMLARI… (VİDEO HABER)

EMEKTAR SİNEMA SANATÇILARINDAN BODRUM YORUMLARI… (VİDEO HABER)
04.10.2015
0
A+
A-

EMEKTAR SİNEMA SANATÇILARI İZZET GÜNAY, ŞERİF SEZER ve OYA AYDOĞAN KENDİLERİNİ BODRUMLU OLARAK KABUL EDİYOR…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CİNEMARİN Sinemalarının sahibi Cenk Sezgin’in beş yıl önce başlattığı Bodrum Türk Filmleri Haftasının son gecesinde, bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda İstanköy’de de paralel olarak yapılacağının bilgisini verdi ve artık uluslararası bir etkinlik yolunun açıldığını söyledi. Çok yoğun bir katılım ile gerçekleşen son gecede, önceki senelerde olduğu gibi yine emektar sinema sanatçılarına “Emek Ödülleri” takdim edildi. Bodrum Türk Filmleri Haftasının çok önemli olduğunu belirten üç emektar sinema sanatçısına İzzet Günay, Oya Aydoğan ve Şerif Sezer’e Bodrum’u sorduk. Bodrum onlar için ne anlama geliyor, ne ifade ediyor sorumuza her biride “Ben aslında yarı Bodrumlu sayılırım” buy vardenfil online diyerek başladı sözlerine.

izzet-günay-bodrum-gündemİZZET GÜNAY; BODRUM’DA SÜKUNET VAR…

Yılların emektar sanatçısı, bir dönemin jönü, İzzet Günay ile başladı ilk sohbetimiz. Bodrum’un ne ifade ettiğini ve Bodrum ile ilgili düşüncelerini şöyle anlattı ihtiyar delikanlı; “Bodrum insana huzur veren bir yer. Sükunet var. Ama Bodrum merkezi değil. Merkezi değil köyleri. Ben Gümüşlük’teyim. Öyle bir karar aldık, 6-7 yıl önce hanımla birlikte. İstanbul bizi artık çok yoruyor ve çok geriyor. Stresli bir yer. İstanbul insanı maddi ve manevi hafifçe tırmalıyor. Sonunda yok ediyor. Biz yok olmadan, kalan tarafımızla bir yerlere kaçalım dedik ve Gümüşlük’e karar verdik. Burada kendi halinde bir kooperatif evinde yaşıyoruz ve çok mutluyuz. Bahçemiz var ufak. Ben hayatımda ilk defa burada toprakla haşır neşir oluyorum. Hayat boyu tatmadığım bir takım keyiflerin farkına varıyorum. Ağaçlarım var, ufak bitkilerim var. Öğle şekerlemelerim var. Değişik bir frekans.”

İZZET GÜNAY; BAŞKAN KOCADON KÜLTÜR VE SANAT İLE ÇOK İLGİLİ…

Bir döneme damgasını vuran yakışıklı jön İzzet Günay Bodrum’da tek eksiğinin, İstanbul’da bıraktığı oyuncakları ve hobileri olduğunu ifa etti. Onları çok olduğu için Bodrum’a getiremediğini söyleyen Günay’a Başkan Kocadon uygun bir yer bulursa, bu hobi oyuncalarının Bodrum’a miras bırakabileceğini söylediğimizde ise Günay kaçamak olarak şöyle bir yanıt verdi; “Buradan Başkana sevgilerimi gönderiyorum. Kendisini çok seviyoruz. Kültür ve sanatla çok ilgili. Onun için hep yanındayız. Kültür ve sanatın olduğu her yerde barış ve kardeşlik var. Onun içinde oyumuzu burada kullanacağız, sanata ve kültüre yatırım yapıyoruz. Herkesin burayı tercih etmesini umuyorum. Bu keşfe erken çıksınlar, ben geç kaldığımı düşünüyorum. Türkiye’nin her yeri güzel. O huzuru kendiniz yaratabilirsiniz. Ama Bodrum bir başka güzel. Benim yaşadığım Gümüşlük oksijenin en yoğun olduğu yer. Birde sessizlik var. İstanbul gürültüsünden sonra insanı bir yıkıyor, arındırıyor. Buradan İstanbul’a gidince epey zorluk çekiyoruz. Artık yılın 6-7 ayı Gümüşlükte yaşayacağız. Gümüşlük belki de Bodrum’un en az bozulan yeri. Şimdide sit alanı ilan edilmiş, umutlarımız daha fazla Gümüşlük hiç bozulmayacak ve biz hep burada olacağız.”

oya-aydoğan-bodrum-gündem buy plan-b purchase Fluconazole OYA AYDOĞAN; BODRUMDAN GELİN ALDIK, BİZDE BODRUMLUYUZ ARTIK…

Bodrum’a çok sık gelen Türk sinemasının emektarlarından ve güzelliği ile yine bir döneme damgasını vuran Oya Aydoğan’da “13-14 senedir Bodrum aşığıyım. Bodrum’u o kadar çok seviyoruz ki Bodrum’dan birde gelin aldık. Artık yarı Bodrumlu olduk.” dedi.

Oya Aydoğan “Bodrum sizin için ne ifade ediyor? Sorumuzu ise şöyle yanıtladı; “Bodrum denilince ne gelir; güneşin güzelliği mi, denizin güzelliği mi, havası mı? Ne gelmez ki akla. Ben hep düşünmüşümdür. Bu güzelim Bodrum yabancı bir ülkede olsaydı nasıl olurdu? Muhteşem olurdu. Çok daha fazla bakımlı olurdu ama çok Bodrum yine de çok güzel. Oteller güzel, hava güzel insanlar güzel. Tatil için birkaç senedir Çeşme Bodrum karşılaştırması yapıyorlar ya, ben asla Çeşme’yi tutan birisi değilim. Ben kesin Bodrumcuyum. Ben Çeşmeci değilim.”

şerif-sezer-bodrum-gündemŞERİF SEZER; BODRUMDA Kİ YAPILAŞMA BENİ KORKUTUYOR…

50’den fazla sinema filminde ve dizilerde rol alan, tiyatro sanatçısı Şerif Sezer sorularımız sormadan “Bodrum benim hayatım, ben Gümüşlük’te yaşıyorum diyerek başladı, Bodrum’un kendisi için ne ifade ettiğini anlatmaya; “Bodrumlu sayılırım, yazları Gümüşlük’te yaşıyorum. Benim için Bodrum güneş, tatil demek. Çok güzel bir yer. Bodrum dünyanın ve Türkiye’nin incisi. Ben bir sürü yer dolaşıyorum, geziyorum. Sonra dönüp dolaşıp yine Bodrum’a geliyorum. Diyorum ki en güzel yer burası.”

Bodrum’da ki hızlı gelişimin kendisini korkuttuğunu ifade eden ünlü sanatçı Şerif Sezer oldukça ilginç bir yanıt veriyor; “Yapılaşma beni korkutuyor doğrusu. Yollar yapılmasaydı, eskisi gibi zor gelebilseydik, insanlar da zor gelebilseydi. Mesela ben Gümüşlük’te yaşıyorum. Gümüşlük’ün denizini yosunlu diye kimse beğenmez. Ben diyorum ki biraz daha yosun atalım ki çok insan gelmesin. Bize kalsın diyorum. Birde denizi yosunsuz olursa herkes buraya gelir yoksa.”

Yaşına karşın güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen sinemanın emektar sanatçısı Şerif Sezer Bodrum’da sanat ve kültür etkinlikleri açısından müthiş bir gelişme olduğunu ve İstanbul’dan hiçbir farkının olmadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.