Bodrum Gündem

YUH ARTIK!!! BU KADAR DA TERBİYESİZLİK OLMAZ…

YUH ARTIK!!! BU KADAR DA TERBİYESİZLİK OLMAZ…
08.10.2015
0
A+
A-
yalıkavak plajın ortasına konut inşaatı (2)Bodrum’da yaşanan olumsuz imar uygulamaları ve çevre tahribatına bir yenisi daha eklenirken, ilk 50 metresinde hiçbir inşaat faaliyetinin yapılması mümkün olmayan sahil şeridinde dikilen 3 katlı villa görenlere pes dedirtiyor.
Bodrum Gündem Haber
Yalıkavak Mahallesi Plaj Caddesi üzerinde, kaba inşaatı tamamlanmış olan üç katlı bina çevre sakinlerinin büyük tepkisini çekiyor. İçinde işçilerin çalışmaya devam ettiği binanın bir bölümü caddeyi, bir bölümü ise sahili kaplıyor.
yalıkavak plajın ortasına konut inşaatı (3)Evinin hemen önünde yaşanan bu durum yüzünden sıkıntılar yaşadığını dile getiren Nükleer Tıp ve Radyoloji Uzmanı Dr. Saadet Atay, konuyla ilgili şikayetlerini ve şaşkınlığını dile getirerek; “Uzun yıllar çalıştıktan sonra eşimle birlikte Plaj Caddesi 26 numaralı evi aldık ve biz evi aldığımızda önümüzdeki boş alana bir çivi bile çakılmaz dendi. Bizde komşularımızla birlikte bu kurala uyduk. Ancak plaj alanı içine yapılan bu bina hakkında yıkım kararı olmasına rağmen burada çevresi kapatılarak yeniden bir inşaat başlatıldı. İnşaat sırasında ben Amerika’daydım. Aradan bir süre geçtikten sonra gördük ki, üzerine bir kat daha çıkılan, sahile ve yola uzanan, tümüyle yasa dışı olduğuna inandığım bir bina dikildi. Ayrıca, bina çevresinde hazine arazisi üzerine bir duvar çekilerek plaja geçiş engellendi. Bu duvar yüzünden son yağmurlarda denize ulaşamayan su bizim bahçelerimizi doldurdu. Bu kaçak yapı can ve mal güvenliğimizi tehdit etmiştir.” order misoprostol online treat adenoma of prostate dedi.
yalıkavak plajın ortasına konut inşaatı (1)Bodrum Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünden, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara’ya Çevre Bakanlığına kadar giderek bizzat müracaatlarda bulunduğunu belirten Atay, şikayetlerinden hala olumlu bir sonuç beklediğini ifade etti.
İstanbul’da yaşayan bir şahsa ait olduğu iddia edilen bina inşaatının Dr. Saadet Atay’ın bahçesine kadar uzanması ev sahiplerini çileden çıkardı. Maruz kaldığı bu durumdan dolayı avukatı aracılığıyla yasal yollara da başvurduğunu açıklayan Atay, sözlerine şöyle devam etti: “Bu inşaat yüzünden benim bahçe duvarımda benden izinsiz yükseltilmiştir. Hemen bahçe duvarıma bitişik yeni bir bina ve tuvalet yapıldı. Yani arkada ekstra bir inşaat alanı daha oluşturuldu. Bu inşaatlar yüzünden benim telefon ve internet kablolarım da kopartıldı ve yeniden hat çekmek zorunda kaldım” misoprostol online
Kıyı şeridinde ilk 50 metrede hiçbir inşaat faaliyetinin yapılamayacağı yasada açıkça ifade edilmişken, hakkında yıkım kararı verilmiş bir yapının bu aşamaya kadar nasıl ulaştığı ve hakkında ilgililerin nasıl bir yaptırım uygulayacaklarını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.
yalıkavak plajın ortasına konut inşaatı (4)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.