Bodrum Gündem

BAŞKANLAR GENÇLERLE BULUŞTU…

09.10.2015
0
A+
A-

başkan gürün gençlerle buluştu (1)Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı açılışına katılan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Muğla İl protokolü öğrencilerle bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Akademik açılışına Rektör Prof.Mansur Harmandar ev sahipliğinde, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, siyasi partilerin il temsilcileri ve Muğla İl protokolü katıldı. Katılımcılar öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

başkan gürün gençlerle buluştu (5)“Türkiye’nin En Büyük Zenginliği İnsan Zenginliği, Genç ve Dinamik Nüfusudur.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Akademik açılışı ve II.Uluslararası Girişimcilik ve Kariyer Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin insan zenginliği ve dinamik genç nüfusu olduğunu ancak eğitim sistemindeki yanlışlıklar ve izlenen politikalar yüzünden Türkiye’de 6 milyon üniversite mezunu gencin işsiz olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; buy Alesse “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz 1992 yılında kurulan ve kurucu rektörünün başarılı çalışmaları ve rahmetli Sıtkı Koçman’ın destekleriyle süratle gelişen, fakülteleri, lisans, önlisans programlarıyla çok önemli bir noktaya geldi. Eğitim konusunun ülkemizin geleceği açısından çok büyük önemi var. Bütün şehirlerde üniversiteler açmak yerine ihtiyaca göre bölümler mi açılmalı, şu an büyük ihtiyaç olan ara eleman yetiştirmek için, hangi bölümlerde gelişme gerekiyor, nasıl nitelikli öğrenciler yetiştirmeliyim bu konularda ortak akılla yeni bir yol haritası çizmemiz yararlı olacaktır.” dedi.

buy Alesse başkan gürün gençlerle buluştu (2)Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof.Mansur Harmandar ise get methotrexate “Bugün sevinçli mutlu ve gururluyuz Bu sevinçli mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için size tekrar teşekkür ediyorum. 4 bin 200 metrekarelik kapalı alanla akademik hayatına başlayan üniversitemiz, 23’inci akademik yılında 71 kat büyümüş ve il genelinde, toplam 302 bin metre karelik kapalı alana ulaşmıştır. İlk akademik yılında eğitim-öğretime bir fakülte, bir meslek yüksekokulu, bir bölüm, üç program ve bin 128 öğrenci ile adım atan Üniversitemiz, 23’nci akademik yılında 14 Fakülte, 4 Enstitü, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, 31 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile 230 bölüm/programda, 77 anabilim dalında, 39 bin 700’ün üzerinde öğrenci, bin 336 öğretim elemanı ve 816 idari personel ile öğretim hizmeti sunmaktadır.” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu eğitim öğretim yılında yeni anlayışların ortaya çıktığı, her türlü düşüncenin bağımsız olarak tartışıldığı, konuşulduğu, çözüm önerilerinin birlikte oluşturulabildiği bir zihniyetin oluşmasına katkı sağlayacağını temenni ettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.