Bodrum Gündem

BODRUM CUP, BAŞLIYOR…

09.10.2015
0
A+
A-

bodrum cup basin (1)Bu yıl 27’ncisi gerçekleşecek olan ahşap yelkenli tekne yarışları “Bodrum-Cup”ın basın toplantısı Trafo Bodrum’da yapıldı.

Bodrum Gündem Haber buy Retin-A

Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Deniz Ticaret Odası Yürütme Kurulu üyesi Arif Yılmaz, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Era Yelken Kulüp Başkanı ve Bodrum Cup’un yaratıcısı Erman Aras ile Bodrum Cup Organizasyon Komisyonu Başkanı  Süleyman Uysal, Yarış Komitesi Başkanı Uğur Ayaz ile Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ve Bodrum Cup’a gönül verenler katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 17 yıldır belediye başkanı olarak organizasyona destek verdiğini ifade ederek, “Dile kolay, bu sene yarışların 27. yılı. Bu çok uzun bir süreç. Tabi şimdi bu olaya farklı boyutlardan bakmak lazım, her ne kadar ismi yat yarışı diye geçiyorsa da bu bir festival, Bodrum’un bayramı. professional Viagra no prescription ” dedi.

bodrum cup basin (3)“ORGANİZASYONU GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLER DEVRALDI”

Gençlerin organizasyonu devralmasının önemine değinen Başkan Kocadon, “Bu sene biraz daha farklı bir boyutta destek veriyoruz, çünkü artık bu yarışları, bizim en büyük inandığımız, güvendiğimiz, geleceğimizin teminatı olan gençler devraldı. Bu gençler bana gelip ‘Başkanım uluslararası arenada daha fazla ismini duyurmak istiyoruz’ dediler. 27 yıldır kesintisiz devam eden böyle bir yarış yok. Dünyada mavi yolculuk denen bu kavram işte bu balıkçı ve süngerci kayıklarından başlayarak bu gün günümüze geldi. Özellikle bu güzel kuğu gibi guletlerimiz gözüyle teknelere forma çeken, keser sallayan ustalarımızın eseridir.  Gönül ister ki bu yarışın başladığı gün Bodrum limanında bağlı bir tane gulet kalmasın, ister yarışarak ister gezerek hepsi denize açılsın. Çünkü bu denizcilerimizin bir bayramı ve özellikle bu sene “Sadun Boro Yılı” olarak düşünüyoruz. Esasında bu yelken yarışları aynı zamanda büyük denizcimiz Sadun Boro gibi birçok yeni Sadun Boro’ların yetişmesi açısından da örnek taşıyor, teşvik oluyor. Onun için bütün bu genç arkadaşlarımızı huzurlarınızda kutluyorum. Bu güzel festivalimizin Bodrumumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

bodrum cup basin (10)Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon organizasyonun her yıl daha da geliştiğini ifade ederek, “Bu organizasyon denizcilerin sezon sonu düğünü. Bunu bir Bodrum düğünü gibi kutlamak lazım, herkesin gelip katılması lazım ki sezonu bir düğün havasıyla bitirelim.” ifadelerini kullandı.

Era Yelken Kulübü Başkanı ve Bodrum Cup Kurucusu Erman Aras organizasyona destek verenlere teşekkür ederek, “Elimiz ayağımız tutuyorken koltuğu güvenebildiğimiz gençlere bırakmak ve onlarla birlikte hala bu heyecanı yaşıyor olabilmek çok hoş. Bu Bodrum Cup’ın bundan sonra bizlerden sonra da nice 27 yılları yaşaması için atılmış güzel bir adımdı. Bodrum Cup’a 27 yıl önce biz çok güzel düşüncelerle başlamıştık ama onları aştı, çok güzel hedeflere doğru gidiyor.” ifadelerini kullandı.

buy Nolvadex online bodrum cup basin (2)Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ise konuşmasında şunları söyledi: “Benim Bodrum Cup’taki beşinci yılım. Bu yüzden çok heyecanlıyım. Başından beri Erman Aras’la hayalimiz olan bu yarışın başlangıcı ve bitişinin Bodrum’un tam kalbinden olmasıydı. Bu sene Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızın destekleriyle Bodrum Neyzen Tevfik  Caddesi üzerinde Bodrum Cup’a katılan tüm tekneleri orada ağırlıyor olacağız. Dolayısıyla bu yarış Bodrum’un kalbinde başlayıp kalbinde biten bir yarış haline geldi. Bunun için de çok mutluyuz. Ben sözlerimi bitirirken gerçekten Bodrum Cup’ın bir felsefesi olduğunu bu felsefeyi de bozmadan devam ettirerek dünyada Akdeniz çanağında büyük bir festival olduğunu bilmemize rağmen bunu daha da ileriye götürerek Bodrum’un tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Bu organizasyonda bizlere ana sponsor olarak destek veren Palmarina, TAV Passport, Technogym ve Bodrum Belediyesine ayrıca teşekkür ediyoruz.”

bodrum cup basin (12)Yarış Komitesi Başkanı Uğur Ayaz ise organizasyon ve etaplar ile ilgili bilgiler vererek, “Bodrum Cup’ta bu sene bizleri 5 ayrı coğrafi etapta yapılacak birbirinden heyecanlı yarışlar bekliyor. İlk gün yarış etabımız 17 millik Bodrum-Gümüşlük Sadun Boro etabı, 2. gün yarış etabımız 20 millik Gümüşlük-Leros etabı, 3. gün etabı Leros-Leros Bodrum Etabı. Bu etapta hiç denemediğimiz Türk karasularından uzak gerçekleştireceğimiz 20 millik Leros adası dönüş etabı bizi beklemekte. 4. gün etabımız Leros-Yalıkavak Palmarina etabı. Bu etapla beraber Bodrum Cup karasularımıza dönmüş olacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.