Bodrum Gündem

Ankara’daki Patlama İnsanların Vicdanını Bombaladı

Ankara’daki Patlama İnsanların Vicdanını Bombaladı

Ankara’da ki Barış mitinginde meydana gelen patlamayı protesto etmek için Bodrum Belediye Meydanında çeşitli parti, sivil toplum kuruluşu ve demokratik kitle örgütü üyelerinin bir araya geldiği protesto eylemi gerçekleştirildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Protesto eylemi Ankara’daki saldırıda ölenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra bir açıklama yapan Bodrum Gezi Dayanışması üyesi jeoloji mühendisi Mustafa Erdoğan “Biz bunları çok iyi tanıyoruz. Bugünden değil, Türkiye tarihinin en eskilerinden beri biz bunları çok iyi tanıyoruz. Bizler bunları altıncı filoya karşı direnen, Taksim’de Kanlı Pazar’da bizi katlettikleri zaman Abdullah Gül’leri, Numan Kurtulmuşlar’ı, bu katledenleri çok iyi tanıyoruz…” dedi.

“Düşünceleri Ne Olursa Olsun Herkes Bu İktidarı Devirmek İçin Bir Arada Olmalılar”…

Konuşmasının devamında siyasi görüşü ne olursa olsun tüm barışseverlerin bir araya gelmeleri gerektiğini söyleyen Mustafa Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti “Bunların devamını çok iyi tanıyoruz biz. 12 Eylül öncesi Maraş katliamından, Çorum katliamından, Kürdistan dağlarından tanıyoruz bunları. Barışseverleri katledenleri. Barış davasından tanıyoruz biz bunları. Bahçelievler’den barış isteyen gençleri katleden bu gizli odakları çok iyi tanıyoruz. Bu devlet odaklı, kontur gerillaları, Hizbullahları, yobazları, devrimcilerin barışseverlerin düşmanlarını çok iyi tanıyoruz. 12 Eylül sonrası bizi yargılayan bunları çok iyi tanıyoruz. 12 Eylül’e sahip çıkan AKP’lileri çok iyi tanıyoruz. Barış isteyenleri, Suruç’ta katledenleri çok iyi tanıyoruz. “Savaşa İnat Barış, Hemen Şimdi” diyen gençlere saldıranları biz çok iyi tanıyoruz. Geçmişteki 12 Eylülcüler, Kontur Gerillalar, darbeciler bugün iktidarda. Bugün AKP iktidarı darbe yapmıştır. Faşist diktatörlüğün temsilcisi bunlardır, biz bunları çok iyi tanıyoruz. Oraya, buraya gitmeye gerek yok. Bunlar bugün iktidarda. Yok canlı bombaymış, yok şuymuş, buymuş. Bunu sulandırmaya kimsenin hakkı yok. Bugün sorumlular iktidarda. Hemen istifa etmeleri gerekiyor. Bir an evvel İç İşleri Bakanı, hükümet istifa edip iktidarı barışseverlere vermeliler. Bunu yapmadıkları sürece bu iktidarı devirmek mümkün değildir. Bunu hepimizin görmesi gerekli. Bütün barışseverler bir arada olmalı. Düşünceleri ne olursa olsun, hangi düşüncede olurlarsa olsunlar CHP’li, HDP’li. Kim olursa olsun, hepsi bu iktidarı devirmek için bir arada olmalılar. Bunun için “Savaşa İnat Barış, Hemen Şimdi” diyoruz…”

“Ankara’da Ki Patlama İnsanların Vicdanını Bombaladı…”

Eski dönem HDP Bodrum ilçe başkanı ve milletvekili adayı Mehmet Polat da söz alarak Ankara’da patlayan bomba ile tüm insanları vicdanının bombalandığını ve kendilerinin barış konusunda ısrarcı olacaklarını kaydettiği konuşmasının detayları şöyle ; “Sevgili barışsever arkadaşlar, barışın dostları bugün burada toplanmamızın nedeni bütün insanların vicdanlarının bombalanmasıdır. Biz barışa inat ettikçe, bunlar da savaşa inat ediyorlar. Sevgili dostlar, bakın Suruç eğer sorulsaydı, Suruç’un failleri bulunsaydı Amed olmazdı. Amed’in failleri bulunsaydı bugün Ankara’da bütün dostlarımız. 86 diyorlar. Yani doksana yaklaştı. Şu anda arkadaşlar sayı sayı yarıştırmak da doğru değil. Yanımızda beraber omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarımız orada şehit oldu. İçimiz gerçekten kan ağlıyor. Biz bunlara inat barışa ısrar edeceğiz. Biz barışa gerçekten ısrar edeceğiz. Bakın arkadaşlar, tek taraflı eylemsizlik tartışılırken 2-3 saat sonra eylemsizlik kararı verilirken savaşa inat, savaşa ısrar edenler Ankara’da savaşı başlatıyorlar. Hastanelere gidip kan vermek isteyen insanlarımız, arkadaşlarımız engelleniyor. Kan vermeleri dahi engelleniyor ki insanlar ölsün. Ambulanslar geleceğine çevik kuvvet geliyor. Ambulanslar can kurtaracağına, çevik kuvvet ambulansları engelliyor, ölümler çoğalsın diyor. Bu politikaları, bu katliamı yapanları, bu katliama sebep olanları lanetliyoruz, lanetliyoruz, lanetliyoruz…”

Türkiye’de Barış Masası kuruluna kadar barış nöbetlerinin devam edeceğinin altını çizen Mustafa Erdoğan “Bodrumlu barışseverler, barış savaşçıları olarak bu barış nöbetimizi devam ettireceğiz. Önümüzdeki hafta Bodrumlu barışseverlerin, Bodrumlu barış savaşçılarının bilgilerini sizlerle paylaşacağız…” diyerek alkışlarla eylemi sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.