Bodrum Gündem

SİGORTA YAPTIRIRKEN EKSİK BİLGİDEN ZARAR GÖRMEYİN

10.10.2015
0
A+
A-

bodto-sel-felaketi-sigortaBodrum Ticaret Odası’nın (BODTO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da yaşanan sel felaketi nedeniyle gecikmeli olarak bugün yapıldı.
Order Disulfiram Bodrum Gündem Haber cheap Baclofen order misoprostol
BODTO Konferans Salonunda, İlhan Ersan’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına, Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği (SBD) Genel Koordinatörü Hasan Basri Karayel de konuşmacı olarak katıldı.

Sigortanın öneminin konuşulduğu toplantıda, selden zarar gören BODTO üyelerine ve Bodrum halkına geçmiş olsun dileğinde bulunuldu. Hasan Basri Karayel, toplantıda sigortanın ve sigorta yaptırılırken alınması gereken danışmanlık hizmetinin önemine vurgu yaptı. Sigorta poliçeleri düzenlenirken, hasar oluşması durumunda ortaya çıkan muafiyetleri asgariye indirmek için poliçenin çok titiz incelenmesi gerektiğini belirten Karayel, tüketicilerin eksik bilgiden dolayı zaman zaman zarar gördüklerine dikkat çekti.

Bodrum’da yaşanan, yüzlerce ev ve iş yeri ile motosikletin zarar gördüğü sel baskını sonrası özellikle araç hasarlarında sel klozunun olmamasından dolayı çok sayıda vatandaşından sigortadan yararlanamayacağını belirten Karayel, şunları söyledi “Araç sigortası diyoruz ama bu çok ciddi bir iş. Araçların ve motosikletlerin kullanılamaz halde olduğunu biliyorum. Sadece sudan değil aynı zamanda da balçıktan hasar gördüğünü duydum. İşletmelerde özellikle makine kırılması alınan bir teminattır. Makine kırılması yangın dışında alınan bir teminattır, sel su baskını makine kırılması poliçesinde yoktur. Mutlaka yangın içinde olması gereken birşey. Makine kırılması poliçesinden böyle bir teminatı alamazsınız. İlçede çok büyük bir hasar yaşandı. Rakamları bilmiyorum, ne kadar bir rakam çıkacak bilemiyorum ancak bir can kaybı olmaması çok önemli” dedi.

Öte yandan toplantıda, BODTO meclisi yaşanan selden zarar gören oda üyelerinin aidat ve gecikme zamlarının affına da oy birliğiyle karar verildi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.