Bodrum Gündem

Bodrum Yarımadası’na Bir Kaptan Gerek

unnamedSeçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı, MHP Muğla 2. sıra Milletvekili Adayı Asım Başaran ile birlikte Yalıkavak’ta esnaf ve vatandaş ile buluştu.

Bodrum Gündem Haber

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Erken Genel Seçim çalışmalarını Yalıkavak ve Güvercinlikte devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili adayı Asım Başaran, İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Bodrum  Yalıkavak Mahallesinde, üç yıldır kurulan ikinci el eşya pazarının semt pazarına alınması esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bodrum Belediyesi, tarafından çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğu, trafik akışını engellediği ve mevcut alanın pazar kurmaya uygun olmadığı gerekçesi ile Atatürk Caddesi üzerindeki park alanında kurulan ikinci el eşya pazarının, Barış Caddesi’ndeki giyim pazarı yerine taşınmasına pazarcılar; “Belediyenin bu uygulamasına tepki gösterip, imza kampanyası başlattık. İkinci el eşya pazarının eski yerinde kalmasını istiyoruz esnaflar olarak. Toplanan 150 imzalı dilekçe, Bodrum Belediyesi verildi ama ne arayan nede soran var” dediler.

Üç yıldır müşterinin ayağını alıştırmak için uğraştıklarını belirterek, “Şimdi tam ikinci el eşya arayanların uğrak yeri olmuşken pazarın yeri tekrar değiştirildi. Pazarın taşınması için gösterilen gerekçelerin tam aksine pazaryeri, Yalıkavak’a ayrı bir hava katıyor ve yarımadanın her yerinden bu pazara alışverişe gelenler oluyordu. Herkesin yeni bir şey alma gücü yok. Bu nedenle bu pazarlar varlığını sürdürebilmeli. Yeni gösterilen pazar alanında herhangi bir gölgelik yok. Üstelik bazı arkadaşlarımıza sırf sizin mitinglerinize katılmış diye resim göstererek  stant vermediler ve çift standart uyguluyorlar. Biz eski yerimizi istiyoruz” diyerek, sıkıntılarını anlattılar.

Esnaftan gelen şikayetleri dinleyen Asım Başaran; “Bizim siyasi anlayışımızda hangi partiden ve  görüşten olursa olsun  baskı ve ayrımcılık yapmadan eşit hizmet  anlayışı var. Büyükşehir yasasına her zaman karşı olduğumuzu dile getirdik ve örnek olarak Konacık belediyemizde bunun en güzel örneğini yaşadık. Şuan yapılan kapalı Pazar yeri de bunun bir göstergesi. Sizin sesiniz olarak haklarınızın her zaman savunucusu olacağım” dedi.

Bodrum Sefere Hazırlanıyor, Kaptan’da Hazır Bodrum’da…

Pazar yeri gezisinde yoğun ilgi ile karşılanan Başaran, şehirler arası taşımacılık yapan bir otobüs firması  kaptan ve personelinin tezahuratı ile yanlarına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaptan koltuğuna oturan Başaran, “Kaptanların işi sürekli sefer çıkmaktır. Bu sefer de karadan sefere çıkalım dedik. Esnaf ve vatandaşların tezahuratı ile Bodrum sefere hazırlanıyor” demesine üzerine vatandaşlar “Kaptan’da hazır, Bodrum’da” diyerek slogan attılar.

Yalıkavak’da büyükşehir yasasından sonra hizmetin aksadığını, özelikle temizlik ve teknik elaman düzeyinde sorun yaşadığını belirten çevre esnafı, şunları söyledi: “En ufak bir sıkıntıda ne yetkili ne de teknik personel bulunuyor, belediye meydanını da trafiğe kapatınca buradaki esnaf iş yapamaz hale geldi. Oysa burası Yalıkavak  merkezi, Perşembe pazarı hariç iş yapamaz hale geldik. Hep alıyorlar, ama karşılığında bir şey vermiyorlar, temsilcimiz yok.” diyen çevre esnafına Başaran; “Bodrum uzun yıllardır baskıcı bir yönetim anlayışı ile yönetiliyor. Bu güne kadar iki vekil çıkarmış. Bodrum’un bir avukata ihtiyacı var. İnşallah  önümüzde yapılacak 1 Kasım seçimlerinde eğer sizlerin desteği ile seçilirsem, avukatınız olarak sizlerin sesi ve kulağı olacağım. 1 Kasım seçimlerinde Milliyetçi Hareket yükselecektir. Bu ülkenin Milliyetçi Hareket kadrolarına ihtiyacı var. Bunun için halkımıza diyoruz ki; Bu ülkenin geleceği Milliyetçi Hareket Kadroları ile şekillenecektir. Ülkemizde her gün şehit haberleri ile analar ağlamakta, evlerimize ateş düşmekte. Bakın bu gün yaşana olayda 89 vatandaşımız hayatını kaybetti. Karanlık güçler ülkemizi karıştırmak istiyorlar ama bunu başaramayacaklar. Masum vatandaşlarımız uzanan eller mutlaka kırılacaktır. Ankara’da meydana gelen terör olayından büyük üzüntü duydum. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum vatanımızın başı sağ olsun” dedi.

Kahvehanelerde, mahalle toplantılarında ve esnaf, çarşı pazar ziyaretlerinde MHP’nin, millet tarafından yoğun ilgi gördüğünü ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başaran; “1 Kasım genel seçimlerine az bir süre kaldı. Ülkede ekonomi kötü, işsizlik almış başını gidiyor. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar artmış. Çevremizdeki ülkelerle kavgalı hale geldik. Astığım astık, kestiğim kestik diyen bir iktidar var karşımızda, bir yandan terör, bir yandan sahile vuran Aylan bebekler ülkenin  bekası ve geleceği için Milliyetçi Hareket kadrolara ihtiyaç var” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Güvercinlikte hayır yemeğine katılan Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Asım Başaran Güvercinlik de en büyük sorun imar ve tapu olduğunu dile getirerek, imar ve tapu sorununun bir an önce çözülme sözü verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.