Bodrum Gündem

ANKARA KATLİAMI-Serdar Anlağan Yazdı…

10 Ekim 2015 Ankara Katliamı’nın amacı savaşı büyütmek. Eğer daha fazla CHP’li genç ölseydi, türkçe nefret propagandası ile kürt düşmanlığı yaymak daha kolaylaşacaktı. Suruç Katliamı’ndan beri, PKK’nin sivil ve zorunlu askere karşı hücumda dikkatli davranması bu vatan hainlerinin, bu insanlık düşmanı çocuk katillerinin planlarını Ankara Katliamı’na kadar ileri götürdü. Ankara Katliamı’nın Anadolu Halkları’na karşı, global sömürücülerin emrinde, T.C. Devleti’nin içine sızmış  halk düşmanları tarafından planlandığı çok açıktır.

Bilimsel ve düşünsel kanıt ve çıkarımlar sayesinde, binlerce yıldır bazı düşünürlerin mitos-retorik ile uydurulan dinler ile çocukların kurban edilmesine, anne ve babaların, hayvanların ve bitkilerin yani dünyanın sömürülmesine karşı çıktığını, insanın akılcı, vicdanlı ve erdemli olarak, uyum ve denge içinde yaşayabileceğini ve aslında evrime, diyalektiğe uygun olanın da bu olduğunu savunduğunu biliyoruz. Marks ve Engels açık ve net olarak sömürünün yani hastalığın teşhisini koymuşlar, artık-değer ile bu virüsün “messenger RNA”sını yani vücudu nasıl ele geçirdiğini analiz etmişlerdir. Lenin tedavi önerisinde bulundu. Tedavi hususunda komünistler arasındaki temel çatışma “Dünya Devrimi – Tek Ülke Sosyalizmi Meselesi” gibi görünüyor. purchase Viagra “Antidühring” generic Toradol idrak edilmeden bu çatışmanın çözümlenebileceğini sanmıyorum.

Diyalektik bir kuram değil, bilimsel bir metot dahası bugüne dek insan düşüncesinin gerçeğe ulaşmada eriştiği en yüksek anlayıştır. Teorik ve ampirik bilgi ayrılmaz bir bütün olarak, diyalektiğin doğadan geldiğini ve insanı da kapsadığını kanıtlamaktadır. Buna göre insan, kurtuluşu için, Marks, Engels, Lenin’in attığı temel üzerinde dönüşüm, gelişim, değişim ilkesiyle bu hastalığın tedavisini bulabilir, virüsün de aynı doğrultuda evrimleştiğini hatırlatıyorsun, haklısın.

Burada bütünsellik içinde ya “insanın en yüce amacı yine insan olmalıdır”dan hareketle “insan ile insan arasında herhangi bir yabancı unsurun bulunmaması sağlanmış olacak” yani virüs vücuttan atılacak ya da virüs av-avcı ilişkisi içinde insanı yok edecek ve kendisi de yok olacak. Üçbuçuk milyar yıl öce başlayan yaşam devam edecek, diyalektik insansız sürecek.

 

Devrimciler bunu sezerler ve tedaviyi uygulamak için yöntem geliştirirler. İnsanlığın yegâne umududur onlar. Her devrimci düşünür, insanlığa musallat olan bu virüsü yani kötülüğü logos ile tedavi etmeye çalışan bir hekimdir benzetmesini yapabiliriz.

Reklamcılar üzerine konuşmak istemiyorum.

Kötülüğün nedenini anlamaya çalışıyorum. Eğer bunu anlarsam, karşıtını da anlayacağımı düşünüyorum.

Mizantropi üzerine çalıştım, çocuklarda olmadığını görünce, bunun insanda doğuştan değil sonradan olduğunu bunun nedeninin de sömürü olduğunu idrak edince diyalektik materyalizmin “doğa yasası” olduğunu anladım.

Elbette Xenical pills “TEK YOL DEVRİM” çünkü burada nicelikten niteliğe ilkesi işler. Ateşi kullanabilen insan zihnindeki sömürüye de engel olabilir. Hastalıklar kaotiktir, düzen düzensizlikten doğar. Her hastalık hikmeti yüceltir.

Kötülük hep olacak belki (şahsen inanmıyorum buna) ama vücutta yaşayan ama üreyemeyen bir parazit olarak tedavi edilebilir ve çocukların yaşamı kurtarılabilir.

Dünya aslında cennettir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.