Bodrum Gündem

ALEVİLERİN İFTAR YEMEKLERİNE YOĞUN KATILIM…

16.10.2015
0
A+
A-

alevi 12 gün iftar yemeği (12)MUHARREM AYI 12 GÜN YAS-I MATEM İFTARLARINDA BARIŞ, BİRLİK ve BERABERLİK MESAJLARI VERİLİYOR…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Alevi Bektaşi Kültürü Derneği tarafından Muharrem ayı nedeni ile düzenlenen ve 12 gün boyunca sürecek olan iftar yemeklerinde barış, birlik ve beraberlik mesajları veriliyor.

Hz.Muhammed’in torunu Hz.Hüseyin ve 73 canın şehit edildiği Kerbela olayının, Muharrem ayında gerçekleşmesinden dolayı bu ay Alevi yurttaşlar için Yas-ı Matem ayı olarak kabul ediliyor.

Her yıl olduğu gibi Bodrum Alevi Bektaşi Kültürü Derneği 12 gün boyunca iftar yemeği organize ediyor. Her gün bir yada birkaç yurttaşın birleşerek verdiği iftar yemeklerine onlarca Bodrumlu katılıyor. Muharem ayı 12 gün oruçlarının ikinci gününde Bodrum Alevi Bektaşi Kültürü Derneği Başkanı Cem Yalçın ev sahipliğinde Bodrum CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum Belediyesi Meclisi Üyeleri, Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Oğuz Poyraz ve bir çok kişinin katıldığı iftar yemeği Alevi Dedesi Mustafa İyigün tarafından okunan dua ile başladı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültürü Derneği’nin iftarına katılan CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen şöyle konuştu; buy Baclofen online “Alevi vatandaşlarımız, bu ülkenin hakikaten çağdaş yüzlü insanlarıdır. Cumhuriyetin yapı taşlarından biridir. Bu akşam onlar ile birlikte iftar açtık hayırlı olsun diyorum.” cheap Lithium Lithium online

Konacık’ta bulunan dernek binasında gerçekleşen iftar yemeğinde ülkenin içinde bulunduğu bu karamsar günlerin yok olması dileğinde bulunulurken, birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.