Bodrum Gündem

BODRUM’DA BARIŞ ZİNCİRİ OLUŞTURULDU…

BODRUM’DA BARIŞ ZİNCİRİ OLUŞTURULDU…
17.10.2015
0
A+
A-

barış zinciri (8)ANKARA KATLİAMINDA ÖLEN 100 KİŞİ TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ SAAT 10:04’DE BODRUM’DA DA ANILDI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından bütün yurtta eş zamanlı olarak düzenlenen basın açıklamasına CHP, HDP ve ÖDP ile birlikte Haziran Hareketi de destek verdi. Bodrum Belediye meydanında düzenlenen basın açıklamasına CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, HDP İlçe Başkanı Belgin Koç, ÖDP İlçe Başkanı Osman Öztürk, HDP Muğla Milletvekili adayı Mehmet Polat’ta katıldı.

Ankara’da10 Ekim günü saat 10:04’de gerçekleşen Barış Mitingine yapılan terör saldırısında yaşamını kaybeden 100 yurttaş anıldı. Eğitim-Sen Bodrum temsilcisi Ahmet Paksoy’un açış konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ölenlerin isimlerinin bulunduğu pankartın önüne kırmızı karanfiller konuldu.

barış zinciri (10)TARİHİMİZİN EN BÜYÜK KATLİAMI BAŞKENT ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ…

Şehir Plancıları Odası Bodrum Temsilcisi Banu Özberk “Yastayız, İsyandayız, Unutturmayacağız!” cheap Nolvadex diyerek başladığı basın açıklamasının başında şu ifadeleri kullandı;

Cialis Soft online “Bizler emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizin içine sürüklendiği kaotik ve militarist ortama dur demek istedik. Ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi haykırmak istedik. Bizler emek meslek örgütleri olarak, ülkemizdeki savaş iklimini ve ortamını dağıtmak, kendi var oluş ortamımızı korumak, emeğin haklarıyla barış arasındaki dolaysız irtibatı kurmak üzere bir miting çağrısı yaptık. Başka ne yapabilirdik ki? Yangın yerine dönen ülkemizi dıştan seyretmemiz beklenemezdi elbette. Bir sorumluluk üstlendik. Ankara’da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu. 10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı başkent Ankara’da gerçekleştirildi. Dört emek ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen Emek-Barış-Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırıda çok sayıda arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, sevdiklerimizi yitirdik.  Eşimizi, kızımızı, oğlumuzu, yitirdik. Onlarca arkadaşımızın da hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Yüreğimiz yanıyor.”

Özberk’in okuduğu ortak basın açıklamasında, olayın üzerinden 7 gün geçmesine karşın Başbakanlık kayıpların adlarını açıklayamadığına dikkat çekilerek, Hükümeti bu skandala son vermeye ve bir an önce katliamda yaşamını yitirenlerin tümünün adlarını kamuoyuna açıklamaya çağrıldı.

barış zinciri (6)GAZETECİLERE ve KAMUOYUNA ÖZEL MESAJ… where can i buy Plavix

Özberk’in okuduğu DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’in ortak basın açıklamasında gazetecilere de özel bir mesaj verildi. Mesaj şu şekilde; “Öncelikle tüm basın mensuplarına ve kamuoyuna bir konuyu hatırlatmak istiyoruz. 100 civarında insanımızı, katillerin Ankara’da rastgele seçtikleri bir alanda yitirmedik. O insanlarımızı “Emek-Barış-Demokrasi” mitingi için buluştukları bir alanda gerçekleşen saldırıda yitirdik. Saldırganların hedefi oldukça açıktır: Hedef emektir. Hedef barıştır. Hedef demokrasidir!”

barış zinciri (14)ÖNEMLİ İDDİALAR DİLE GETİRİLDİ…

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’un ortak basın açıklamasında hükümeti hedef alan oldukça dikkat çeken ve önemli suçlamalarda yer aldı. Basın açıklamasında hükümeti hedef alan iddialar şu şekilde sıralanıyor; “Bombalar patlamadan önce toplanma noktasında neredeyse tek bir polis bile yokken, patlamanın ardından onlarca polis, TOMA eşliğinde ortaya çıkmış, birçok yaralının son nefesi atılan gaz bombaları olmuştur. Yaralılara ilk yardım müdahaleleri gaz bombalarıyla engellendi. Ambulanslar çok geç geldi. Kan anonsu yapanlardan yaralı taşıyanlara kadar herkes hedef gösterildi. Yine patlamadan hemen sonra iktidarın havuz medyası ve Ak-Troller hep birlikte ve neredeyse aynı cümlelerle büyük bir dezenformasyon ve karalama kampanyası başlattı. Bu kampanya çerçevesinde örgütlerimiz ve yöneticilerimiz iktidar sözcüleri, milletvekilleri, havuz medyası ve sosyal medya trolleri tarafından gayet organize biçimde hedef gösterilmiş, saldırı, ilgisiz olduğu açık olan örgütlerle ilişkilendirilerek hedef saptırılmış, halay çeken gençler “bomba şifrecisi” ilan edilmiş, neredeyse ölenlerin suçlandığı bir söylem yaygınlaştırıldı.”

barış zinciri (2)BU İKTİDAR SAVAŞ, ÖLÜM, BASKI, ZULÜM VAAT EDİYOR!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’in ortak basın açıklamasının sonunda ise şu ifadeler yer aldı; “10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Bizler emek ve meslek örgütleri olarak, tüm dost kurumlarla beraber arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız, her zaman omuz omuza olacağız! Buradan bir kez daha tüm halkımıza sesleniyoruz! Bu iktidar bu ülkeye sadece savaş, ölüm, baskı, zulüm vaat ediyor! Bu gidişe dur demek sizlerin elindedir. Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız.” 

barış zinciri (13)YOL BOYUNCA BARIŞ ZİNCİRİ OLUŞTURULDU…

Basın açıklamasının sonunda katılımcılar yol boyunca el ele tutuşarak barış zinciri oluşturdular. Yoldan geçen araçlarında kornalarını çalarak destek verdiği barış zinciri yaklaşık beş dakika sürdü. Basın açıklaması sonunda katılımcılar sesiz bir şekilde dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.