Bodrum Gündem

MUĞLA’DA TURİST PROFİLİ DEĞİŞTİRİLİYOR…

MUĞLA’DA TURİST PROFİLİ DEĞİŞTİRİLİYOR…
17.10.2015
0
A+
A-

asım başaran turizm değerlendirmesi (5)ASIM BAŞARAN, MUĞLA’DAKİ KARADENİZLİLERE “ÜLKENİN BAYRAĞINI, BİRLİĞİNİ KORUYACAK BİR HÜKÜMET İÇİN İNİSİYATİF ALIN” ÇAĞRISI YAPTI…

Bodrum Gündem Haber

MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ile turizmi konuştu. Reyhanlı’da başlayıp, Suruç ve Ankara’da devam eden kaosun adım adım Batı’ya geldiğini ve tehlikenin büyük olduğunu belirten Başaran, Türkiye’nin turist profilinin değiştirilmeye çalışıldığını da söyledi. MHP Adayı Başaran, Marmaris’teki Karadenizlilerden de “Milli bir iktidar için seçim desteği” istedi.

Gittiği her ilçede sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, Marmaris’teki Karadenizli hemşehrilerinden de seçim desteği istedi. Ordulular Derneği ile Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Başaran, “Karadenizliler, her önüne gelenin tavasında, başkasının yağıyla kızaran mezgit balıkları değildir. Hırçın dalgalarla boğuşmayı tercih eden, o dalgaların tepesine de ayyıldızlı bayrağı dalgalandırmayı şiar edinmiştir. Bu konuda insiyatif alın. Ülkemizde asayişi temin edelim, istikrarı sağlayalım. Ondan sonra kime oy veriyorsanız verin. Şu cennet ülkemizin, ortadoğuunun terörle parçalanmış ülkelerinden biri olmasına engel olalım. Bu tehlikenin farkına varın. Sizleri, bu devletin üniter yapısını, bayrağını koruyacak bir hükümete destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Türkiye’nin bir kez daha Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi taarruz altında kaldığını ve ülkenin bütünlüğünü tehdit eden gelişmeler yaşandığını kaydeden Asım Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O gün bu ülkeyi sevenler inisiyatif almş ve sahaya çıkmıştı. 19 Mayıs 1919’da Karadenizden başlayan kurtuluş savaşı, bugün bağımsız bir millet olarak yaşamamıza imkan verdi. O nesil bu imtihanı verdi. Tarih şimdi bu nesli imtihan ediyor.” Natrexone order

misoprostol buy online asım başaran turizm değerlendirmesi (3)“MİLLETVEKİLLİĞİ ÇITASINI YÜKSELTECEĞİM”

Milletvekili seçildiği taktirde hizmetin çıtasını yükselterek, diğer siyasi partilere ve milletvekili adaylarına hedef koyacağını söyleyen MHP Adayı Asım Başaran, “Ben Bodrum’un, Marmaris’in, Fethiye’nin, Milas’ın, Muğla’nın sorunlarını biliyorum. Ankara’dan Muğla’ya nasıl hizmet getirileceğini bilen bir maziden geliyorum. Hemşehrilerim olarak Muğla’nın haklarını teslim etme konusunda sizden yetki istiyorum, sonrasında sorumluluğu bana bırakın. Bir milletvekilinin hangi standartlarda vekillik yapacağını, çıtayı nasıl yükselteceğimizi, hep birlikte göreceğiz. Bundan sonra başarılı olmak isteyen her vekil de bu çıtayı aşmak zorunda kalıp milletin takdirine ancak o şekilde mazhar olacak.” ifadelerini kullandı.

asım başaran turizm değerlendirmesi (1)TURİST PROFİLİMİZ DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR…
Turizm sektöründe çalışan bir denizci, kaptan ve işletmeci olarak sektörün içinde bulunduğu durumu çok iyi bildiğini vurgulayan Başaran, “Türkiye’de başlayan terör saldırıları, Marmaris’i, Bodrum’u, Fethiye’yi başta olmak üzere pek çok turizm merkezimizin mağdur etti. Eylül ayında kapısına kilit vuran anlı şanlı oteller görüyorum. Bugün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden başlayıp, Suruç, Diyarbakır ve Ankara’ya kadar ulaşan kaos, adım adım batıya geliyor. Hepiniz duydunuz. Cizre Bodrum’a uzak değil dediler. Bu tehditleri çok iyi irdelememiz gerekiyor. Yakın zamanda sahillere yapılan yatırımların tümünün risk altında olduğunu görüyorum. Eğer sınırlarımızı kontrol atına alamazsak, küresel güçlerin gizli servis uzantılarının, teröristerin, militanların sürekli operasyon yaptığı ve bombaların patladığı bir ülke olmaya devam edersek, Marmaris’te sahip olduğumuz evin de, otelin de beş kuruş değeri kalmayacak, sevdiklerimizin hayatlarının garantisi ortadan kalkacak. Bu cennet ülke inşallah layık olduğu kanunlara, standartlara ve yöneticilere bir an önce kavuşur” diye konuştu.

Bütün bunlar yaşanırken, Türkiye’nin turist profilinin de değitirilmeye çalışıldığını söyleyen Başaran, “Türkiye, Ortadoğu ülkelerinden turistlerin gelmeyi tercih edeceği bir yer haline getirilmek isteniyor. Bunu bir turizmci olarak hem gözlemliyorum hem de duyuyorum” dedi.

asım başaran turizm değerlendirmesi (6)KOALİSYON BİR AN ÖNCE KURULMALI…

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, da turizmin 2015 yılında büyük sıkıntılar yaşadığını, özellikle Marmaris’teki küçük ölçekli esnafın iflasın eşiğine geldiğini belirterek “Marmaris nüfusunun yüzde 94’ü turizmle geçinen bir yer. Marmaris sıkıntılı günler yaşıyor. 2016 da çok sıkıntılı olacak. Bu seneyi arayacağız. Bu anlamda, bir tane turist için bile büyük mücadele verilmesi lazım. İleriye dönük hükümet problemleri, koalisyon problemlerinin acilen çözülmesi lazım. Koalisyon olacaksa, hangi partiler yer alacaksa acilen belirlenmesi lazım. İstikrarsızlık bize çok büyük zarar veriyor” diye konuştu.

cheap Viagra online asım başaran turizm değerlendirmesi (1)KÖYLÜMÜZ ZORA DÜŞECEK…

Baysal, turizmin yaşadığı sıkıntıların aynı zamanda Büyükşehir’den de kaynaklandığını belireterek şunları söyledi: “Muğla sahili çok uzun bir sahil. Tek başına Büyükşehir’in buraya hakim olabilmesi çok zor. Altyapılar sıkıntılı, çözülmesi lazım. En önemlisi, iki üç sene sonra köylerimizde büyükşehirden dolayı arazilerde, emlak vergis iartışları büyük sıkıntı yaratacak. Köylümüz, büyükşehirle birlikte yüksek meblağlar nedeniyle yerini satmaya kadar gidecek. Ben en büyük tehlikeyi burada görüyorum. Bizim köylerimizde büyük gelirler elde edilerek tarım yapılmıyor. Üç beş aylık turizm sezonuyla kazandıkları parayla, balıkçılık ve arıcılıkla geçinen kesim var. O vergileri ödemeleri mümkün görünmüyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.