Bodrum Gündem

120 AHŞAP YELKENLİ START ALDI…

120 AHŞAP YELKENLİ START ALDI…
20.10.2015
0
A+
A-

bodrum cup start (7)“27. The Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları”, Bodrum açıklarında başladı.
Bodrum Gündem Haber
Bu yıl 27’incisi gerçekleştirilen yarışmaya 120 tekne katılıyor. Öğle saatlerinde Bodrum Karaada önlerinde startı verilen yarışmanın başlangıcı için düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bazı daire amirleri de katıldı.
Vali Amir Çiçek ve beraberindekiler, denizde hayatını kaybeden kişiler için denize çelenk ve karanfil bıraktı. Bir Sahil Güvenlik botunun da takip ettiği yarışların Bodrum-Gümüşlük etabı, geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden ünlü denizci Sadun Boro anısına düzenlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 27. Bodrum Cup’a katılan tüm yarışmacılara başarılar dileyerek “Rüzgarınız bol olsun” dedi.

albuterol price purchase Lamisil online bodrum cup start (9)ORGANİZASYON KADROSU GENÇLEŞTİ…
Bodrum Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Cup yarışlarının bu sene 27’inci yılında olduğunu hatırlattı. Komite kadrosunu gençleştirerek güçlendirdiklerini ifade eden Aras, “Kadromuzu gençleştirdik. Gittikçe büyüyoruz. Bodrum Cup’ı Akdeniz’in en önemli organizasyonlarından bir tanesi yapmak istiyoruz. Çünkü Bodrum buna yakışıyor. Bodrum’daki ve Türkiye’deki yat sektörü buna yakışıyor. Ses getirmek istiyoruz” dedi.
Türkiye kıyılarının ve teknelerin çok güzel olduğunu anlatan Aras, “Hem mavi yolculuğu, hem yelkenli mavi yolculuğu dünyaya tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.
bodrum cup start (8)120 YAT ve 2 BİN KİŞİLİK BİR ORGANİZASYON…
Katılımcı tekne sayısında oldukça artış olduğunu da ifade eden Aras, order Premarin online “27’inci yılımızda yarışan yat sayısı 72 tane. Organizasyon yatlarıyla birlikte toplam yat sayısı 120’e çıkıyor. Çok büyük bir filo. Yaklaşık 2 bin kişinin olduğu bir organizasyon. Bodrum’da bir hafta festival olacak” dedi.
Yarışa katılan teknelerden 20’sinin yabancı bayraklı olduğunu belirten Aras, “İtalya’dan sadece bu yarış için gelen misafirlerimiz var. Artık yurt dışından da bu yarış için gelen yarışmacılarımız var. Özellikle 20 yabancı yatın olması da Bodrum Cup’ı daha çok uluslararası hale getirdi. Hedeflerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz” ifadesini kullandı.
İLK YARIŞ SADUN BORO ANISINA…

Aras, yarışın ilk günü olan Bodrum-Gümüşlük etabının merhum denizci Sadun Boro anısına yapılacağını da ifade ederek, şöyle konuştu:
“İlk etabımız Bodrum Gümüşlük. Bu etabımızın çok büyük bir anlamı var. Çünkü usta denizcimiz, bizim duayenimiz Sadun Bora’nın anısına yapıyoruz. Kendisini bu etapta anıyoruz. Çünkü bize çok güzel şeyler öğretti, bizim ufkumuzu açtı.”
bodrum cup start (3)27.  THE BODRUM CUP PROGRAMI:

20 EKİM 2015:   Bodrum Belediyesi &Sadun Boro Etabı  (Bodrum–Gümüşlük)

21 EKİM 2015:   TAV Passport Etabı (Gümüşlük – Leros)
22 EKİM 2015:   TURSAB Etabı  (Leros – Leros)
23 EKİM 2015:   Palmarina Bodrum Etabı (Leros – Yalıkavak)

24 EKİM 2015:   Technogym Etabı (Yalıkavak – Bodrum)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.