Bodrum Gündem

CEMAL USLU AĞABEYİMİZİN ANISINA-ECZACI YÜCEL ZİYLAN YAZDI…

order Propranolol online bodrumlu-eczacı-yücel-ziylan-yazdıECZACI YÜCEL ZİYLAN  44 yıllık Kale Caddesinde dükkan komşusu olan CEMAL USLU’nun ölümünden sonra, O’nu anlatmak için duygularını kaleme almış.

cemal uslu vefat ettiCEMAL USLU AĞABEYİMİZİN ANISINA… order Vermox

Bodrum örnek bir insanın vefatıyla sarsıldı. Ben de 60 yıllık komşumu kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Kale Caddesi böyle bir insanı kolaylıkla bulamaz.

Peygamberimiz rızkın onda dokuzu ticarettedir diyor ve ilave olarak dürüst tüccar (doğru tartan, doğru ölçen) yarın ahirette alimler, sıddıklar, şehitler ve peygamberlerle yan yana olacaktır diye müjdeliyor.

Dürüst tüccar için Cemal Ağabey bulunmaz bir örnekti. Dükkanında etiketsiz ürün yoktu. Fiyatlar müşteriye tamamen güven verirdi. Pazarlık yapılmazdı. Zaten ihtiyaç da yoktu.

Babasının 3 nasihatini ömrü boyunca yerine getirdi:

    Strattera No Prescription
  1. Dükkanın kepengine güneş doğdurmayacaksın.
  2. Siyasete girmeyeceksin.
  3. Kimseye kefil olmayacaksın.

Rahmetli, kimseye imza atmayacaksın vasiyetini biraz abartarak, hiçbir şeye imza atmayacaksın şekline çevirmişti. Hayatı boyunca imza atmamak için ne çek, ne senet, ne de banka kredisi kullanmıştı. Malını peşin alır, parasını hemen öderdi. Hayır kurumlarına yaptığı bağışlarda bile bağış makbuzuna imza atmamış, benim yerine siz imza atıverin demişti.

Peygamberimize göre en makbul insan, insanlara faydalı olandır (ibadetlerini eksiksiz yerine getiren değil) düsturunu ömrü boyunca uygulamıştır.

Bodrum’da büyük işyerleri açılmadan önce demir, çimento, çivi, tel, PVC boru vs. inşaat malzemelerini satardı. 50’ye yakın otel sahibi ve 500’e yakın ev sahibi onun açtığı kredi ile mekanlarına kavuşmuşlardır. Onun prensibi, yeter ki müşteri dürüst ve samimi olsun idi. Ödemede her türlü kolaylığı yapardı.

Müsrifliği sevmezdi ama kuluma verdiğimi onun üzerinde görmek isterim ayetine uyarak, çok sade ama tertemiz giyinirdi. Sakal traşsız bir gün bile görülmemiştir.

Bilekleri çok kuvvetliydi. Eczaneme geldiği zaman mutlaka bileğimi sıkar ve parmaklarımda iz yapıncaya kadar bırakmazdı. Yardımcım Halime kızımızı hakem yapar, o bırak deyinceye kadar bırakmazdı.

Vefalı bir insandı. Ona hizmet eden 1972 model Mercedes arabasına dört dörtlük bir kapalı garaj yaptırmıştı. Beraber çalıştıklarını mutlaka elinden tutar ve yükseltirdi.

1956 yılında (ortaokul öğrencisiydim) babamın dükkanında çıraklık yaparken, bir gün Kale Caddesi’nden ceketim omzumda geçtim. Babam buna çok kızmıştı ve bak Cemal Uslu’nun böyle bir şey yaptığını gördün mü demişti. Sonraki yıllarındaki tavsiyesi de, bir şey danışmak istersen Cemal abine gideceksin demişti ve ben buna zaman zaman ihtiyaç duymuş ve onun tavsiyelerine başvurmuştum.

Mal mülk meraklısı değildi. İsteseydi, Bodrum’un yarısını satın alabilirdi. Ömrü boyunca çocuğum yok ki, fazlasını kime bırakayım derdi. Servetiyle ilgili gururlanmasını hiç kimse görmemiştir.

Ömrü boyunca ne bir vergi, ne bir trafik, ne de zabıta ile ilgili ceza ödememiştir. Onu ne karakol, ne de adliyede gören olmamıştır. Başarılarında 68 yıllık eşi, Mahinur ablamızın daima desteği olmuştur. Kocası kendisinden memnun olan kadın Cennet’e gider inancıyla, onun da yeri Cennet olacaktır. Başı sağ olsun.

Ruhu şad olsun.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. NURAN YÜKSEL dedi ki:

    BODRUM DA ,KALE CAD. ARTIK YOK OLAN ESNAFIN SON ÖRNEKLERİ …BODRUM U BODRUM YAPAN DEĞERLER….ANILARINIZ IŞIK OLSUN.