Bodrum Gündem

HALİKARNAS BALIKÇISI ANILDI…

24.10.2015
0
A+
A-

balikci_anildi (5)Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 42. yıl dönümünde, Bodrum Cevat Şakir Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı.

Bodrum Gündem Haber cheap albuterol Natrexone without a prescription

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Bodrum Belediye Başkan Vekili Osman Küçükyüzbaşı,  Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Halikarnas Balıkçısı Forumu Üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören, CHP Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ve Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri katıldı.

balikci_anildi (6)Törende, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına Halikarnas Balıkçısı’nın mezarına çelenk bırakan Başkan Vekili Osman Küçükyüzbaşı, “Bodrum’u Bodrum yapan insanlardan biridir Cevat Şakir Kabaağaçlı. Biz de bugün onu anmak için burada toplandık. Hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyorum.” dedi.

balikci_anildi (7) cheap methocarbamol Halikarnas Balıkçısı Forumu Üyesi Hatice Yücel ise “Halikarnas Balıkçısı, bize olan borcunu ödedi. Biz ona olan borcumuzu ödeyemedik. Görevimiz, onun yaptıklarını korumak ve burada bekleyen çocuklarımıza aktarmaktır.” diye konuştu.

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Rüştü Tezcan’da Cevat Şakir’in Bodrum’u Bodrum yapan, Bodrum’u geliştiren insanların başında Halikarnas Balıkçısı’nın geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Halikarnas Balıkçısı sokakta yürürken tanıdığı veya tanımadığı herkese “Merhaba” dermiş. Bu kelimenin anlamı şudur: Benden size zarar gelmez. Ne kadar güzel bir laf… Biriyle karşılaşırken, merhaba derken aslında benden sana zarar gelmez, hayatı paylaşabiliriz, buradaki güzellikleri paylaşabiliriz demek istiyordu.”

Yapılan konuşmaların ardından Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri şiir okudu. Şiirin ardından mezarına karanfil bırakıldı. Tören, konuklara lokma dağıtılmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.