Bodrum Gündem

TED GENEL BAŞKANI PEHLİVANOĞLU, KENT’İN GÜNDEMİNE KONUK OLDU…

TED GENEL BAŞKANI PEHLİVANOĞLU, KENT’İN GÜNDEMİNE KONUK OLDU…
24.10.2015
0
A+
A-
TED-GENEL-BAŞKANI-PEHLİVANOĞLU-KENTİN-GÜNDEMİNE-KONUK-OLDUTürkiye Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Fatih Bozoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Kent’in Gündemi programına konuk oldu.
Bodrum Gündem Haber
TED Bodrum Koleji’nin 600 kişilik konferans salonunun açılışına katılmak üzere ilçeye gelen Pehlivanoğlu, açılış öncesinde Kent Tv’yi ziyaret etti, canlı yayın programına katıldı. Canlı yayında Bozoğlu’nun sorularını yanıtlayan Pehlivanoğlu, TED’in kuruluşundan eğitim anlayışına, Türkiye’deki eğitim sisteminden TED Bodrum Kolejinin işleyiş ve hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Pehlivanoğlu, ülkenin geleceğini garanti altına almak için öncelikle yoksul ailelerin çocuklarının iyi eğitim alması yönünde gerekli atılımların yapılması gerektiğini ifade ederek; purchase metoclopramide “Yoksullar için eğitim olmadıktan sonra birşey olmaz. Sistemi zenginin çocuğuna göre organize edemezsiniz. Bir ülkenin başkalarına muhtaç olmasının böyle önüne geçemezsiniz. Bir sistem kurmak mecburiyetindeyiz. İşini yapmayanı göndermek mecburiyetindeyiz. Bana kızıyorlar. Ben diyorum ki öğretmen devlet memuru olmaz. Ama müdürü de sendika atamaz. Eğer müdürü sendika atarsa, öğretmeni de devlet memuru olur” dedi.Eğitimin bir realitesi olması gerektiğini savunan Pehlivan, Karadeniz’de yaşadığı bir anısını şöyle anlattı: “Rize’de eğitim iyi değil hep sonlarda demişlerdi. Bende herkesi kov demiştim. Milli Eğitim Müdürü Rizeli, müdürler Rizeli, herkes kendi köyünde öğretmen. Ula bizim uşağımı bırakıyosun diye başlayan cümleler. Böyle bir eğitim olmaz. Eğitimin bir realitesi vardır, geçerliliği vardır. Bir neslin yetiştirilmesidir. Maalesef ve maalesef, OECD’nin rakamlarına baktığınız zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin çok doğal büyük bir genç nüfusa sahip olduğu için, öğrenci başına harcadığı para, OECD ülkelerine göre çok aşağıda. Ama vatandaşların da eğitim için harcadığı paraya baktığınız zaman en üstlerdeyiz” cheap Retin-A
TED-GENEL-BAŞKANI-PEHLİVANOĞLU-KENTİN-GÜNDEMİNE-KONUK-OLDU-2Türkiye’de eğitimin maliyetinin de yüksek olduğuna işaret eden Pehlivan, çocuklarına iyi bir eğitim aldırabilmek için fakirin fukaranın bileziğini, dedenin emekli maaşını, anne ve babanın maaşlarını ortaya koyduklarını söyledi. Devlet Okullarının verdiği eğitim kalitesinin yeterli olmadığını ve yükseltilmesi gerektiğini belirten Pehlivanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Devlet Okullarının vazifesi öğrencileri oyalama merkezi değildir, eğitme merkezidir. Çünkü bu milletin ve toplumun vergileriyle o maaşlar veriliyor. Bugün devlet üniversitelerinin vazifesi bir ülkenin gelecek tasarımını gerçekleştirebilecek nesiller yetiştirmektir. Yoksa sadece profesörlerin maaşını ödeyecek mekanizmalar değildir. Bunun doğru bir şekilde organize edilmesi lazım. Biz bunun yapılmayacağına inanmıyoruz. TED olarak okullarıyla üniversitesiyle, bugün Türkiye’nin en büyük uluslararası projelerini dernek olarak biz yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarımız ve kampanyalarımızla”
Selçuk Pehlivanoğlu, TED olarak Türkiye’de ezber bozduklarını da belirterek, “Yoksullara senin çocuğun, senin gibi yoksul olmak mecburiyetinde değil. Bunu öğretmeye çalışıyoruz” buy levonorgestrel diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye maalesef böyle. Bir Soma olayı yaşadık. Soma’da benim arkadaşlarım bana kızdı. Dediler ki niye gitmiyoruz, herkes orada. Ne yapacaksınız ki dedim. İnsanlar ölmüş, eşlerini evlatlarını gömecekler, burs mu vereceğiz diyeceğiz. Ne yapacağız dedim. Bırakın insanlar acılarını yaşasın, dini sorumluluklarını yerine getirsin. Otursunlar ağlasınlar, ondan sonra gidin. Ve biz sonra gittik. Biliyormusunuz bugün Soma’daki çocukların yarını biz okutuyoruz. Onunla da kalmıyoruz. Bir kısım insan geldi para yolluyor onlara. Ama biz para yollamıyoruz bu sene yaz okulu açtık. Aşçılık isteyen çocukları otellere kurslara yolladık. Onlara şunu göstermeye çalışıyoruz, “Senin kaderin madenci olmak değil”
TED-GENEL-BAŞKANI-PEHLİVANOĞLU-KENTİN-GÜNDEMİNE-KONUK-OLDU-1Pehlivanoğlu, programda renkli ve tempolu üslubuyla eğitimle ilgili birçok konuda çarpıcı görüşlerini izleyicilerle paylaştı. Kent Tv ekranlarından canlı yayınlanan program yaklaşık bir saat sürdü. Programın tekrarı kaçıranlar için, bu akşam (Cuma) 22:40’da, Cumartesi günü 12:30’da, Pazar günü 18:30’da ve önümüzdeki hafta Salı günü 20:30’da tekrar yayınlanacak.
İzleyicilerimiz Kent Tv programlarını, www.kenttv.net ve www.kenttv.web.tv adreslerinden de online olarak izleyebilirler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.