Bodrum Gündem

BODTO BİNASI PROJE BİRİNCİSİNE ÖDÜLÜ VERİLDİ…

25.10.2015
0
A+
A-

bodto binası projesi dereceye girenlere ödülleri verildi (1)BODTO HİZMET BİNASININ PROJE YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Ticaret Odası’nın (BODTO) yeni hizmet binası için düzenlenen proje yarışmasında dereceye giren mimarlara, BODTO Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte ödülleri verildi.

1998 yılından bu yana Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında hizmet veren Bodrum Ticaret Odası’nda üye sayısının artması ve sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla yeni bir hizmet binası ihtiyacı doğdu.

Bu çerçevede Muğla Mimarlar Odası temsilciliği ile işbirliği içinde, 03 Ağustos tarihinde başlayan BODTO Yeni Hizmet Binası Proje Yarışması başvuru süreci 05 Ekim tarihinde tamamlandı. Kendi alanında tecrübeli jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başarılı bulunan projeler belirlendi.

Yarışmanın tamamlanarak sonuçların belirlenmesinin ardından, kolokyum ve ödül töreni BODTO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Yeni Hizmet binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması Kolokyum ve Ödül Törenine, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon başta olmak üzere, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Osman Küçükyüzbaşı, BODTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Jüri Başkanı Ersen Gürsel ve jüri üyeleri Avni Alçın, Baran İdil, Oğuz Develi, Murat Artu ve Hamdi Erdoğan ile mimarlar katıldı.

bodto binası projesi dereceye girenlere ödülleri verildi (9)Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, yaptığı konuşmada, ilk kurulduğunda BODTO’nun küçük bir odası olduğunu hatırlattı. Bodrum’un çok büyüdüğüne işaret eden Kocadon, şunları söyledi:

“Bodrum o kadar büyüdü ki, artık odamızın binası yetmez oldu. Sonuçta bir yarışma açmak durumunda kaldık. Önce bir yer arayışına çıktık. Eskiden ekonomik merkezi Bodrumdu şimdi Yarımadanın her tarafı kendi başına bir ekonomi merkezi oldu. Turgutreis ve Ortakent-Yahi Yalıkavak hepsi bir ticari merkez oldu. Biz onun için Bodrum’un tam ortasında Konacık’ta Belediyenin bir yerine talip olduk. Bodrum Belediyesi bizlere orayı 25 yıllığına ücretsiz olarak tahsis ettiler. Ben hem Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a hemde yer tahsisine evet diyen belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Onların sayesine ücretsiz bir yer sahibi olduk. Orada da iyi bir oda yapmaya çalışacağız”

Kocadon, Bodrum Belediyesi tarafından kendilerine bir yer tahsis edildiğini, bunun ardından yeni hizmet binasının yapılması için proje aşamasına başladıklarını belirterek, şunları kaydetti: treating acne “Yer işini hallettikten sonra proje aşamasına geldik. Yönetim kurulunda yazdık çizdik nasıl yapsak diye. Bizde Bodrum Mimarlar Odası ile irtibata geçtik. Onlara da teşekkür ediyorum. Son 3-4 aydır bizle beraber çok çalıştılar. Projelerimizi hazırladık. Onları yayınladıktan sonra projeler gelmeye başladı. 27 tane çok güzel proje geldi. Emeklerine teşekkür ediyorum. Jüri üyelerine de tek tek teşekkür ediyorum” buy cheap Viagra

Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Hamdi Erdoğan da, Bodrum Mimarlar Odası olarak bu heyecanı burada yaşamaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.

bodto binası projesi dereceye girenlere ödülleri verildi (12)Emeği geçen herkese, yönetim kurulu üyelerine emek veren herkese teşekkür eden Erdoğan: “Biz mimarlar projeleri elde etmekte yarışmayı çok önemsiyoruz. Yarışmalar kaliteli binalar edilebilmesi için çok önemli. BODTO bize ilk başta geldiğinde yeni bir binaya ihtiyaçları olduğunu,bu binayı elde etmek içinde bir yarışma açmak istediklerini söylediler. Bu bizi çok heyecanlandırdı. Hemen hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Kendilerinin göstermiş olduğu bu özveri gerçekten takdire şayan. Bunu bir kere bir yarışmayla elde etmek istemelerini biz çok heyecanla karşıladık” dedi.

bodto binası projesi dereceye girenlere ödülleri verildi (14) valacyclovir online Kolokyum ve Ödül Töreni etkinliğine katılan mimarlar yapılan proje çalışması hakkında görüşlerini ifade ederek, çalışmayı başarılı bulduklarını belirtiler. Özellikle ilk üç projenin çok güzel olduğu yönünde fikir birliğine varılırken, birinci projenin belirlenmesinde oldukça sert tartışmaların yaşandığı, ve birincinin belirlenmesinin de çok zorlanıldığı ifade edildi. BODTO Binasının mimarlar arasında düzenlenen bir yarışma ile belirlenmesinin taktirle karşılandığı ve diğer kamu kurumlarına da örnek olmasının beklendiği de belirtildi.

Oldukça önemli tartışmaların ve görüş alışverişinin yapıldığı toplantının sonunda ise kokteyl düzenlendi.

Daha sonra proje geliştiren mimarlara ödülleri verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.