Bodrum Gündem

27.BODRUM CUP, ALONDRA’NIN BİRİNCİLİĞİ İLE SONA ERDİ… FOTO GALERİ

26.10.2015
0
A+
A-

bodrum cup odul toreni (24)Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen The Bodrum Cup, beşinci gününde yapılan Yalıkavak – Bodrum arasındaki Technogym Etabı ile sona erdi.

Bodrum Gündem Haber

Sabah saat 10.00’da Yalıkavak açıklarında verilen startla yelkenlerini dolduran yatlar masmavi bir denizde Bodrum’a hareket ettiler. Yatlar Turgutreis açıklarında antrenman yapan geleceğin yelkencileri minikleriyle karşılaşınca ortaya güzel bir tablo çıktı.

  1. Bodrum Cup finali İçmeler’deki ATM Türkmen Tersanesi Hangarı’nda Ayhan Sicimoğlu &All Latin All Stars konseri ile başladı. Konser arasında ödül töreni düzenlendi. 27. Bodrum Cup’ta Ayhan Sicimoğlu &All Latin All Stars konserinin ikinci bölümüyle sona erdi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:

“Bu kalabalığı bu mikrofonu görünce çok iyi konuşurum, ben bile heyecan yaptım. Nasıl anlatsam nasıl başlasam şu güzel Bodrum yarışlarını da size anlatsam diye, ben bile heyecanlanıyorum. Ben de sizlerle beraberdim bu yarışlarda, zaman zaman yelken bastık, zaman zaman limanlarda demirledik. Ama güzel olan bir şey var. Birlik beraberlik içinde 2 bin kişiye yakın bir toplulukla bir çok komşu ülkenin adalarında hep beraber misafir olduk. Ve dostluğun, kardeşliğin, birlik beraberliğin ne güzel güçlere vesile olduğunu hep beraber gördük. Umut ederim ki bütün dünyada engeller kalksın, vizeler kalksın, özgür bir Bodrum’un güzel guletleri Akdeniz’de, okyanuslarda hep beraber yarışalım, bu insanlara mutluluk ve güzellik getirelim. İşte Bodrum bu. Güzel insanların, aydınlık insanların, medeni insanların birlik beraberlik ve coşkuyla dünya barış topluluğu gibi yaşadığı bu Bodrum’u dünyaya örnek olarak gösteriyorum. Ve bundan da son derece mutluyum, gururluyum, sizin gibi insanların belediye başkanı olmaktan, şehremini olmaktan. Ve size çok güzel bir şey anlatmak istiyorum. Denizin, yelkenin, rüzgarın tutkusunun ne demek olduğunu. Dün Leros limanında tam yanımızda Efesi teknesi vardı. Mekanik bir arızalanma vardı. Bütün gün bu mekanik arızayı gidermek için mücadele ettiler. Ve bugün sabah saat 06.00’da yanımızdan demir alarak Yalıkavak etabına yetiştiler. Bodrum’a gelirken Efesi teknesinin yelkeni Turgutreis açıklarında patladı. Ve ne motorun kontağına bastılar, ne mücadeleyi bıraktılar. Tek yelkenle finiş noktasına kadar geldiler. Onun için Efesi teknesine son derece teşekkür ediyorum. Mücadele ruhlarını asala yitirmesinler diyorum. Ve hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysalda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başta Organizasyon komitesine katılan 30 genç arkadaşım ve bu ekibe destek olan yaklaşık 200 kişi hazırlık ve yarış süresince yüreklerini ve zamanlarını bu organizasyona adadılar. Geçen yıl bu görevi Erman Aras’tan devraldık, öncelikle kendisine bize duyduğu güven ve bu güne kadar ki bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi için teşekkür etmek istiyorum. Bu güçlü organizasyonda görev alan başta Yarış Komitesi Başkanı Uğur Ayaz olmak üzere tüm arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum. Daha önce de söylediğimiz gibi biz Bodrum’u seven gençler olarak The Bodrum Cup’ın Bodrum’un tanıtımında, kış turizmi çalışmalarında ve mavi yolculuğun dünyaya tanıtılmasında en önemli organizasyon olması için durmadan çalışıyor olacağız. En büyük umudumuz güzel denizlerimizin masum çocukların ölümleri ile değil yelkenlerimizin fotoğrafları ile anılıyor olduğu günlere geri dönmek olacak. Dünyada barışa ve huzura en çok ihtiyacımız olan şu günlerde komşumuz Leros’ta, bizleri misafir eden ve evimizde hissetmemizi sağlayan Leroslu dostlarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Denizlerimizde kimsenin umutlarını kaybetmediği günleri hep birlikte inşa etmeliyiz. Bizler büyük bir aileyiz. Biz gençleri yalnız bırakmayan denizci dostlarımızla bunu başarabiliriz. Hedefimiz Başkanımız Mehmet Kocadon’un da dediği gibi İstanbul Boğazını renklendirmek ve sizlerle birlikte boğazı geçmek.”

Alondra’nın şampiyon olarak bitirdiği 27. Bodrum Cup’ta diğer kategorilerde birinciler şöyle belirlendi:

GENEL KLASMAN

ALONDRA

A START

ALONDRA

B START

UZMA III

GULET

GRANDI

GULETTE XL

STS BODRUM

CRUISER Clonidine without prescription cheap Ventolin

SİMENİKA

CRUISER XL

MERLİN

IRC

UZMA III

TRIANDIL

MONTENEGRO

MOZAİK

GRANDI

STANDART YELKEN

KUĞU I

KATAMARAN

JOY &WIND

  1. Bodrum Cup’ın son günü Yalıkavak-Bodrum arasında yapılan Technogym Etabısonuçları ise şöyle:

GULET XL

  1. BORİNA 1
  2. STS BODRUM
  3. ZEPHYRIA II

GULET

  1. GRANDİ
  2. JASMIN I
  3. ELELE II

TRAIANDIL

  1. MONTENEGRO
  2. USTA K
  3. NERISSA

MOZAİK

  1. MELODY II
  2. VALS
  3. GRANDİ
  4. misoprostol no prescription

CLASSIC YACHT

  1. ALONDRA

GENEL KLASMAN

  1. ALONDRA
  2. BODRINA 1
  3. MELODY II

STANDART YELKEN

  1. SMALL WORLD
  2. ELELE II
  3. KUĞU I

CRUISER XL

  1. MERLIN
  2. BELAIR

A START TÜMÜ

  1. ALONDRA
  2. BODRINA 1
  3. MELODY II

B START TÜMÜ

  1. UZMA III
  2. BEN SWISS YACHT
  3. SİMENİKA

     

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.