Bodrum Gündem

BAŞARAN, MUHTARLAR ve STK TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ…

BAŞARAN, MUHTARLAR ve STK TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ…
26.10.2015
0
A+
A-
asım başaran muhtarlar ile bir arada (6)MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, Bodrum Yarımadası’nda görev yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.
Bodrum gündem Haber misoprostol buy
Seçim çalışmalarına Bodrum’da devam eden MHP Muğla 2’nci sıra Milletvekili Adayı Asım Başaran, Bordum’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Bitez’de ki Defne Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya, MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun ile birlikte Bodrum Belediye Meclisinin MHP’li üyeleri de katıldı.
STK’ların, demokrasinin en önemli unsuru olduğunu ve görevinin iktidarları övmek ya da susmak değil, temsil ettikleri kesimin haklarını savunmak olduğunu söyleyen Asım Başaran, “Sivil toplum kuruluşları birlikte yönetimin en güzel adıdır. STK’lar bizim dönemimizde en büyük yönlendirici olacaktır. İşte bu yüzden seslerinin gür bir şekilde ve her zaman duyulmasını istiyoruz” buy brand Cialis online diye konuştu.
asım başaran muhtarlar ile bir arada (7)BODRUM’A YETERLİ HİZMET GELMİYOR…
Bodrum’daki sivil toplum kuruluşlarının çok faal çalıştığını ancak seslerini ve projelerini Ankara’ya duyuramadıkları için yeterli etkiyi sağlayamadıklarını belirten Başaran, “Türkiye’nin en fazla vergi veren illerinden biri olan Muğla, buna rağmen en az kaynak aktarılan iller arasında geliyor. Bodrum ise Türkiye’de 37 ilden daha fazla vergi vermesine rağmen, bunun karşılığı olan hizmeti ve ödeneği alamıyor. Ulaşım, sağlık, altyapı konusunda hizmetten yoksunuz. Ülke ekonomisine bu kadar katma değer sağlayan bir ilçenin, bunu hak etmediğini düşünüyorum” dedi.
BİTEZ ESNAFININ DERTLERİNİ DİNLEDİ…
Toplantının ardından Bitez Mahallesinde esnaf ziyaretinde bulunan MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, geçtiğimiz haftalarda Bodrum’da yaşanan sel felaketinin ardından yaralarının hala sarılmadığını ifade eden Bitez esnafıyla dertleşti.
asım başaran muhtarlar ile bir arada (5)HAKKARİ İLÇELERİNE BODRUM’DAN DAHA FAZLA PAY AYRILIYOR…
Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran daha sonra Bodrum’da muhtarlarla da bir araya geldi. Muhtarların, bulundukları yerin mülki amiri olarak seçildiğini söyleyen MHP Adayı Asım Başaran, “Sizler, sorumlu olduğunuz mahalle ve köyünüzde topluma hizmet etmek için isminizi, soy isminizi ortaya koyuyorsunuz. Bunun yanında maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor, olumsuz şeylerle karşılaşıyor hatta eleştiriliyorsunuz. Toplumunuzun hayat standardını artırmak için riskler alıyorsunuz ama ne yazık ki Muğlamız, Bodrumumuz sahip olduğu potansiyelin karşılığını alamıyor. Bugün Hakkâri’nin Yüksekova’sına aktarılan pay, Bodrum’a aktarılamıyor” dedi.
asım başaran muhtarlar ile bir arada (4)MUĞLA’DA DOLMUŞU OLMAYAN KÖY VAR…
Muğlayı karış karış dolaştığını ve her gittiği yerde muhtarlarla konuşarak, onların sorunlarını dinlediğini kaydeden Başaran, “Suyu olmayan mahalleye dönüşmüş köylerimiz var. Kanalizasyon ve alt yapı eksikliğini bırakın, 21’nci yüzyılda cep telefonlarının bile çekmediği köyler var. Dolmuşu olmayan köyler var. Biz de belediye yönettik. Oy almadığımız köylerimizde bile 200 metreden su çıkarıp vatandaşın hizmetine sunduk” diye konuştu.
asım başaran muhtarlar ile bir arada (3)MUHTARLARIN YETKİLERİ DE ALINDI…
Muhtarların tüm yetkilerinin elinden alındığını, adeta apoletlerinin söküldüğünü söyleyen Başaran, “Elinizde bulunan makine ve gelirleriniz Büyükşehire gitti. Vatandaşlara hizmet etmek için ne ekipman ne araç gereç ne de bir geliriniz var. Vatandaşın sorunlarını iletecek bir muhatap bulamıyor, en küçük iş için Muğla’ya gitmek zorunda kalıyorsunuz. Muğla buraya 110 km uzakta ve son yaşadığımız sel felaketinde ne kadar aciz olduğunu gördük. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor” dedi.
asım başaran muhtarlar ile bir arada (2)Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylerin hizmetten daha da uzak kaldığını ve sorunların yerel yönetimlerin çözebileceği noktayı aştığını vurgulayan Başaran, “Sizleri bilen, sizleri tanıyan biri olarak eğer bana görev verirseniz, hangi Bakanlık’ta olursa olsun, proje ve destek alımı konusunda sizlerin emrinde olacağım. 2011 yılından beri Büyükşehir yasasına karşı olduğumuzu her platformda anlattık. Ve şimdi yeniden söylüyoruz. MHP iktidarında mahalle ve köy muhtarları eski gücüne kavuşacak” ifadelerini kullandı.
asım başaran muhtarlar ile bir arada (1)

Dapoxetine online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.