Bodrum Gündem

BODRUM CUMHURİYETİ COŞKU İLE KUTLADI…

30.10.2015
0
A+
A-

stat toreni (14)Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılı Bodrum’da düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Bodrum Gündem Haber

Günün ilk töreni Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Tebriklerin kabulünün ardından Bodrum Şehir Stadı’nda çeşitli etkinliklerle yapıldı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Albay Atilla Göksel Oral’ın vatandaşların ve öğrencilerin bayramlarını kutlamasıyla başlayan kutlamalara Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolga Yamalı, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Yakup Yıldız ile Bodrum muharip Gaziler Derneği Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

stat toreni (19)Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak için Kaymakam Gödekmerdan kürsüye geldi. Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan konuşmasında, Cumhuriyetin 92. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; order Combivent online “Aziz milletimizin kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, ilan edilen Cumhuriyet’in kuruluşunu kutluyoruz. Şanlı ecdadımızın yenide dirilişininsimgesi, tarih sahnesindeki seçkin ve saygınyerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle ülkemizin geleceği adına en büyük adım atılmıştır. Millet, dış güçlerin güdümünde kalmayı şiddetle reddetmiş reddetmeyle de kalmamış canıyla,malıyla, kanıyla karşı koymasını bilmiştir.” dedi.
Kaymakam Gödekmerdan’ın konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu Cumhuriyet temalı şiirler ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı, öğrenciden oluşan halk oyunları ekibinin gösterileriyle kutlamalar devam etti. Kutlamalar sırasında sahaya giren eğitimli bir köpek, halk oyunları gösterisini dikkatle izledi. Zaman zaman bando takımının arasına girerek hazır ol vaziyetinde de duran köpek, dikkatlerden kaçmadı.
bodrum stad tören (1)Halk oyunları gösterisinin ardından, lise öğrencilerinin hazırladığı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun anlatıldığı drama gösterileri sahnelendi.
Oyun sırasında elinde Türk bayrağıyla alana giren 17 aylık bir bebek ilgi odağı oldu. İsmi Ali Kemal Bora olan küçük çocuk, gösterileri bir süre sahadan izledikten sonra yakınları tarafından sahadan alındı.

order Robaxin Plavix buy online

Vatandaşlar gösteri sonunda, öğrencileri ayakta alkışladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.