Bodrum Gündem

BODRUM’DA VALS VE ZEYBEK BİR ARADA…

30.10.2015
0
A+
A-

ted cumhuriyet balosu (11)TED BODRUM KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞİ CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA BODRUM’DA CUMHURİYET BALOSU DÜZENLEDİ. BALODA VALS ve ZEYBEK BİRARADAYDI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da 29 Ekim Cumhuriyet Balosu bu sene, TED Bodrum Koleji yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından düzenlendi. TED Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken; “Türk Eğitim Derneği olarak en temel ortak değerimiz olan Cumhuriyette buluşacağımızı ve bu değerden asla vazgeçmeyeceğimizi gösteriyoruz. Şehitlerimizin aziz hatırasına saygılı bir şeklide cumhuriyetimizi kutlamaktan geri kalmayacağız.” buy vardenfil online dedi. Diamond Of Bodrum otelde gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’na oldukça yoğun bir katılım oldu.

İlk Cumhuriyet Balosunun 1925 yılında İzmir’de gerçekleştirildiğini ifade eden TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Nurcan Çelik şöyle konuştu; Vermox without prescription “Çünkü halkın kendi kendisini yönetmesi anlamına gelen Cumhuriyetin ilanının yıl dönümü, şartlar ne olursa olsun kutlanmalıydı. İzmir’de gerçekleştirilen ilk balonun ardından Cumhuriyet Baloları yurdun dört bir yanında kutlanarak bir gelenek hale geldi. Bizler de TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği olarak aynı geleneği yaşatmak amacı le yola çıktık. Amacımız Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş bir dernek olan Türk Eğitim Derneğinin bir üyesi olarak, Cumhuriyet Balosu geleneğini Bodrum’da tekrar canlandırmaktır.”

TED Bodrum Koleji Genel koordinatörü Fırat Asyalı ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizim için çok güzel bir gece. Okul aile birliğinin Cumhuriyetin 92.yıldönümünde Bodrum’da böyle bir Cumhuriyet Balosuna ön ayak olması ve organize etmesi bizi çok mutlu etti. Umarım bu bir gelenek haline gelir. Cumhuriyetin her yılında hep beraber coşkuyla Bodrum’da Cumhuriyeti kutlarız. Çünkü bunu yapmamız gerekiyor. Buna yürekten inanıyoruz.”

IMG_2746Mustafa kemal Atatürk’ün ve ilk Kurucu Genel Başkanı İsmet İnönü’nün öncülüğünde 1928 yılında kurulan, çağdaş ve nitelikli eğitim alanında faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği Bodrum Koleji Yönetim kurulu Başkanı Erdem Erken ise şöyle konuştu; buy Nexium “Hanımefendiler, beyefendiler ve basın mensupları. Bu akşam burada bulunmaktan dolayı memnuniyeti dile getirerek başlamak istiyorum. Öncelikle okul aile birliğinin değerli yönetim kuruluna bu kadar kısa bir süre içinde bize böylesi güzel bir geceyi hazırladıkları için şükranlarımı sunarım. Bunun bir gelenek hale gelmesi gerekiyor. Bunu gelenekselleştireceğimizi de huzurlarınızda taahhüt ediyoruz. Çünkü Türk Eğitim Derneği Atatürk’ün talimatı ile kurulan bir cumhuriyet kurumu ve biz bir cumhuriyet kurumu olarak, cumhuriyeti yaşatma, Atatürk ilkelerini takip etme ve o doğrultuda faaliyet gösterme zorunluluğunda olan bir kurumuz. Bu doğrultuda her türlü faaliyeti gerçekleştiriyoruz.”

Konuşmaların ardından TED Bodrum Koleji öğrencilerinin vals gösterisi gerçekleştirildi. Vals gösterisinin ardından vals yapan öğrencilerin arasında zeybek gösterisi ise cumhuriyet balosuna katılan davetliler tarafından soluksuz izlendi.

Gece boyunca Atatürk’ün sevdiği şarkılarında olduğu müzik gösterisi yapılırken, davetliler Cumhuriyet bayramını coşku ile kutladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.