Bodrum Gündem

ESNAFI, BÜYÜK MARKETLERE EZDİRİYORLAR…

31.10.2015
0
A+
A-

order Aciclovir online asım başaran pazar esnafının dertlerini dinledi (6)Gündoğan, Yalıkavak, Konacık ve Güllük pazaryerlerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, zor geçen bir turizm sezonunun ardından esnafın sıkıntılı günler yaşadığını tespit ettiklerini belirtti.

Bodrum Gündem Haber

Başaran’ın ilk durağı Güllük’tü. Burada hem pazar esnafıyla dertleşen hem de balıkçılarla sohbet etme imkanı bulan Başaran, esnafın dertlerine ortak oldu. MHP Adayı Asım Başaran da Bodrum Yarımadası’nın ve Muğla’nın Büyükşehir Yasası’nın sıkıntısını yaşadığını belirterek, “Bu yasaya karşı meydanlara çıkıp miting düzenleyen ve bunun bir ihanet yasası olduğunu, Muğla’ya fiziki olarak uymayacağını defalarca anlatan bir siyasetçi olarak, eğer 1 Kasım’da kısmet olur da seçilirsem, ilk işim, Muğla’yı bu yasanın pençesinden kurtarmak olacak” dedi.

asım başaran pazar esnafının dertlerini dinledi (7)TURGUTREİS’İ MAHALLE YAPANLAR, ŞİMDİ İLÇE SÖZÜ VERİYOR!

Büyükşehir Yasası’nı hararetle savunanların şimdi 1 Kasım seçimleri öncesi Turgutreis’e gelip “Sizi ilçe yapacağız” dediklerini hatırlatan Başaran, buy isotretinoin online “Bu yasa çıkarken, Seydikemer’i ilçe yapıp yaklaşık 50 bin nüfuslu Turgutreis’i Bodrum’un mahallesine çevirenler, şimdi seçim vaadi olarak ‘ilçe sözü’ veriyorlar. O zaman aklınız neredeydi? Bu ikiyüzlü siyasete gereken cevabı umuyoruz ki halkımız sandıkta verecektir” dedi.

Baclofen without prescription asım başaran pazar esnafının dertlerini dinledi (1)ESNAFI, BÜYÜK MARKETLERE EZDİRMEYECEĞİZ…

MHP Adayı Asım Başaran, daha sonra Gündoğan ve Konacık pazar yerlerini ve sokaklarını gezdi. Gündoğan sakinleri de Başaran’a 1 Kasım’da başarılar diledi. Beraberinde MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Konacık Pazar yerini gezen Asım Başaran, burada da esnaf ve vatandaşla dertleşti.

Bodrum esnafının en büyük sorununun işyeri fazlalığı olduğunu, küçük esnafın ise gelişigüzel yerlerde açılan gross marketlerin altında ezildiğini belirten MHP Adayı Asım Başaran, “Bu ülkenin, ekonominin bel kemiği olan esnafa yapılan haksızlıklara bir son verilmesi gerekiyor. Bodrum yarımadasındaki dev marketlerin sayısı neredeyse Ankara, İzmir gibi şehirlere yaklaşmış durumda. Aynı sokak üzerinde iki tane büyük market şubesi açılmış. Ortada bir tane esnaf, yıllardır işlettiği marketiyle haksız rekabete adeta kurban verilmiş. Böyle bir adalet olmaz. Siz önce esnafınızı yaşatacaksınız. Bu işin bir standardı vardır. Bu konunun, perakende yasası ile çözülmesi gerekiyor. Bunun için de siyasi irade şart. MHP, seçim beyannamesinde büyük market zincirlerinin şehir merkezlerinde şube açmaları için standart getirilmesini öngördü. Bu standarda uymayan şubeler, yerleşim yerleri dışına çıkarılacak ve böylece küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecek” diye konuştu.

Başaran, kepenk kapatan esnaf sayısı ile yeni işyeri açan esnaf sayısı arasında kaygı verici bir uçurumun olduğunu kaydederek, esnaf ve sanatkarın hazan mevsimi  yaşadığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.