Bodrum Gündem

TEK İSTEDİKLERİ, AİLELERİNE PARA GÖNDEREBİLMEK…

TEK İSTEDİKLERİ, AİLELERİNE PARA GÖNDEREBİLMEK…
02.11.2015
0
A+
A-
Strattera No Prescription bodrum-pakistanlılar-ve-göçmenler-terajedisiSon bir yıl içerisinde neredeyse dünya çapında bir sorun haline gelen mülteci akını, ülke içerisinde yarattığı çeşitli sosyal sorunlar yanında, mültecilerin yaşadığı büyük zorluklar ve karşılaştıkları muamelelerle içinden çıkılması zor bir problem haline dönüşüyor.
Bodrum Gündem Haber
Avrupa’ya geçme hayaliyle Bodrum’a gelen ancak bu hayali gerçekleştiremeyen, uzun zamandan beri Bodrum pazaryeri ve otobüs terminali çevresinde yerlerde yatan Pakistanlıların hikayeleri de yürek burkuyor.
Anavatanları olan Pakistan’dan borç paralarla ailelerini geride bırakarak umut yolculuğuna çıkan bu insanlar, Avrupa hayalleri yarıda kalınca Bodrum’da kalmışlar. Bodrum otogar çevresindeki boş arsada görüştüğümüz Pakistanlılar, tek dertlerinin daha iyi şartlarda çalışarak para kazanmak ve ülkelerinde geride bıraktıkları ailelerine maddi destek sağlamak olduğunu söylüyorlar.
Bodrum’da başta inşaat işleri olmak üzere birçok işte çalıştıklarını söyleyen Pakistanlılar, çoğu zaman işverenler tarafından vaadedilen paralarını alamadıklarını iddia ediyorlar. Sabahtan akşama kadar çalıştırılan bu insanlar, günün sonunda paralarını istedikleri zaman küfür ve hakaretlerle kovalandıklarını, pasaportları olmadığı için de herhangi bir şikayette bulunamadıklarını ileri sürüyorlar.
Pakistanlı İbrahim Merename yaşadıklarını “Biz buralarda yerlerde yatıyoruz. Yemek yok, ekmek yok. Bizler Müslümanız kafir değiliz. Bizim bin 200 Dolarımızı aldılar, burada bırakıp kaçtılar.” sözleriyle özetledi.
Ailesini Pakistan’da bırakıp para kazanmak için yollara düştüğünü belirten Vakkas Sahil ise; “Bizim memlekette elektrik yok, imkan yok. Organizatörler paralarımızı aldı ve bizi burada bıraktı. Bodrum’da çalışıp para kazanmak istiyoruz ama bize doğru düzgün maaş vermiyorlar. Hep aç kalıyoruz. Kimse bize yardım etmiyor” dedi.
Memleketinde çobanlık yaptığını söyleyen 20 yaşındaki Gül Şad isimli genç ise kendilerinin çalıştırıldığını ancak hak ettikleri paralarının verilmediğini iddia ederek; generic Plavix “Bizi işe alıyorlar, iş yaptırıyorlar ama az para veriyorlar. Öyle birşey olmaz. Bizim memlekette sıkıntı var, hepimiz toplandık buraya geldik kime bize yardımcı olmuyor. Ben çalışıp para kazanıp babama para göndereceğim ama haftalık çalıştırıyorlar sonra sen çalışmadın deyip küfür ediyorlar” şeklinde konuştu.
Adeta hayatta kalma mücadelesi veren zor durumdaki Pakistanlılar daha iyi şartlarda yaşamak için bir çıkış noktası ararken, mülteci akınının neden olduğu sosyal sorunların nasıl çözüleceği ise bilinmiyor.

Brand Viagra online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.