Bodrum Gündem

“ÇEVRE PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN GENÇLER BİLİNÇLENDİRİLECEK…”

04.11.2015
0
A+
A-

order albuterol çevre-çalıştayıHacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, Toplum Sağlığı Merkezi ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları Orta ve Lise düzeyindeki öğrencilerde çevre bilincinin arttırılmasına ilişkin müdahale çalıştayı, Bodrum Ticaret Odası Toplantı salonunda gerçekleşti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem OrderNoRxx.com

Bir yıl boyunca devam edecek olan çalıştayda; yarımadadaki ortaokul ve liselerde görevli müdür ve eğitimcilere öğrencilerde çevre bilincinin arttırılmasına ilişkin yöntemler konusunda bilgi verilecek.

Bodrum Halk Sağlığı Merkezi doktorlarından Doç Dr. Funda Sevencan tarafından yapılan bilgilendirmede yarımadadaki çocukların çevre konusunda çok da bilgisiz olmadıkları fakat bunun çevresel faktörlerden doğan sağlık sorunları ile mücadele kısmında eksik kaldıkları ifade edildi. Doç Dr. Funda Sevencan konu ile ilgili şunları söyledi “Daha önce öğrencilerle yaptığımız çevre bilincini geliştirme ile ilgili bir çalışma sonucunda fark ettik ki bilgileri ileri düzeyde değil. Evet iyi bir düzeyde ama yeterli bulmadık bunu. Bir müdahale çalışması yapılması gerektiğine kanaat getirdik. Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Toplum Sağlığı Merkezi ile bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalıştaydan sonra geliştireceğimiz müdahale programlarını paylaşacağız. Yıl boyunca yapacağımız çalışmalarla 5 Haziran Çevre gününde bir etkinlik düzenleyeceğiz. Öğretmenler ve öğrenciler çevre ile sağlığı ilişkilendirmiyorlar. Ama biz biliyoruz ki kanser vakalarının %30’u aslında çevre kökenli. Bütün hastalıkların %40 çevre kaynaklı. Dolayısıyla çevre problemlerinin çözümünde rol oynamayan bir insanın çevre sorunlarının çözülmesi mümkün olmayacaktır. Tüm kaynaklar bu bilincin oluşmasında ilk, orta ve lise döneminin çocuklarda çok önemli olduğunu gösteriyor. Gelecekteki çevresel sorunları çözmeleri için bilinçli düzeyde değiller. ” buy Propranolol online

Bodrum ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Arzu Gül, bir yıl boyunca sürecek olan bu projeye ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak her türlü katkı vereceklerini kaydetti.

Yapılan çalıştay bitiminde okul müdür ve öğretmenlerine katılımcı belgesi verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.