Bodrum Gündem

BODRUM MESLEK VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN 10 ÖĞRENCİ PORTEKİZ YOLCUSU

06.11.2015
0
A+
A-

purchase esomeprazole order Topamax PORTEKİZ-ZİYARETİ-EMİN-GEÇİN Proscar online Bodrum Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği projesi kapsamında bir aylığına Portekiz’e gidecek olan 10 öğrenci seyahat öncesi Bodrum Milli Eğitim İlçe Müdürü Emin Geçin’i makamında ziyaret etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Portekiz ziyareti öncesi Bodrum Milli Eğitim İlçe Müdürü Emin Geçin’i makamında ziyarette projeye katılan 10 öğrenci, Okul müdürü Abdülkadir Sağlam ve proje sorumlusu öğretmeni Ersan Akbulut yer aldı.

Yapılacak olan ziyaret ile ilgili olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, gördüğümüz ve duyduklarımızı zamanla unuttuğumuzu ama yaptıklarımızı asla unutmadığımızı dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi arkamıza almak bizi daha güçlü kılıyor. Ben okul müdürüme ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim meslek lisemiz bu projeler anlamında çok zengin bir okul. İdarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrenci hareketliliğimiz sürüyor. Yurt dışından öğrencilerimiz geliyor, biz öğrencileri gönderiyoruz. Bunların çocuklarımızın gelişimlerine çok büyük katkıları var. Gördüğümüzü unutuyoruz, duyduğumuzu da unutuyoruz ama yaptıklarımızı yaşadıklarımızı unutmuyoruz. Çocuklarımız Portekiz’e gidip bir ay kalacaklar. Ben inanıyorum ki bir gönül elçiliği projesi anlamında da değerlendirilebilir bu. Bizim değerlerimizi anlatacaklar ve yaşayarak gösterecekler. Bizim zenginliğimizi oraya taşıyacaklar, oranın güzelliklerini buraya getirecekler. Oradaki stajları döneminde çocuklarımıza başarılar diliyorum. “

Bodrum Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdülkadir Sağlam, okul olarak daha önce de Erasmus kapsamında iki gurubu yurt dışına gönderdiklerini ve bu hareketliliğin Aralık ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. Sağlam “Bu bizim uluslararası boyutta gerçekleştirdiğimiz üçüncü projemiz. Öğrenci staj hareketliliği, Erasmus kapsamında bir projemizdir bu. Son öğrenci kafilemiz gidiyor bu anlamda. Bir ay orada alanlarında staj yapacaklar. Bu proje kapsamındaki mesleki alanımız yiyecek-içecek hizmetleri dalı ile konaklama ve seyahat hizmetleri operasyon dalı. 10 tane öğrencimiz gidecek. Aynı proje kapsamında bir de mesleki öğretmen hareketliliği de var. Daha önce 7 öğretmenimiz gitti. Aralık ayında bir öğretmen hareketliliği daha yapacağız ve Aralık sonunda bu projeyi sonlandırmış olacağız. Umarım öğrencilerimiz bunlardan çok iyi yararlanacaklardır. Orada bizi çok güzel temsil edeceklerine hiç şüphem yok. Çünkü bundan önce giden öğrenci kafilelerimizle ilgili dönüşler çok güzel oldu oradan. “ dedi.

Portekiz’e giden kafiledeki 11 A Konaklama ve Seyahat öğrencisi Meltem Yılmaz, yurt dışında yapacağı bir aylık stajın mesleki anlamda kendisine çok şey katacağını belirtti. Yılmaz “Portekiz’e giden 10 arkadaşımdan altısı yiyecek içecek bölümü, diğer dördü de konaklama ve seyahat bölümü öğrencisi. Kendi alanımda dilimi geliştirmek için çok iyi bir proje olacak bu. Diğer ülkede yaşayanların görüşleri, örf ve adetlerini yerinde öğrenmek için gidiyorum. Mesleki olarak bana çok şey katacağına inanıyorum. Onları tanıdığımda burada kendilerine daha iyi hizmet verebileceğimi düşünüyorum. Gelişeceğimi düşünüyorum. “ dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.