Bodrum Gündem

MUĞLA’DA 157 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ…

06.11.2015
0
A+
A-
muğlada 157 öğrenci zehirlendi (4)Muğla Merkezinde ve bazı ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören 157 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.
Bodrum Gündem Haber Straterra online buying
Çeşitli şikayetleri olan öğrencilerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındığı, öğrencilerden birçoğunun tedavi sonrası taburcu edildikleri bazılarının ise tedavilerinin halen sürdüğü bildirildi.
Konu hakkında çıkan haberler üzerine Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre öğrencileri hastanelik eden nedenin hala araştırıldığı belirtilerek; “04.11.2015 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesine 41, Kavaklıdere Devlet Hastanesine 19, Datça Devlet Hastanesine 36 ve Yatağan Devlet Hastanesine 61 kişi olmak üzere 157 kişi bulantı kusma şikâyetleri ile belirtilen hastanelere başvuru yapmıştır. misoprostol tablets purchase Prozac
Konuyla ilgili Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordineli olarak yerinde inceleme ve araştırma yapmıştır. Bu hastanelerimize başvuruda bulunan kişilerin durumlarının iyi ve stabil olduğu, vakaların çoğunun ayaktan tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir.
Ayrıca olayın çıkış noktasının tespiti için Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü birimlerince ilgili yemek şirketine gidilerek çevre sürüntü örnekleri, su ve yemek numuneleri alınmıştır. Alınan numunelerinin analizleri ilgili kurumlarca yapılmaktadır. Olayın meydana gelişinde kusurlu olan varsa gerekli idari ve cezai işlemler ivedilikle yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.