Bodrum Gündem

GÜRECE HALK PANAYIRI 8 KASIM PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR…

GÜRECE HALK PANAYIRI 8 KASIM PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR…
07.11.2015
0
A+
A-

treatment with Sildenafil gürece-halk-panayırı8 KASIM PAZAR GÜNÜ GÜRECE KÖY MEYDANINDA YEREL HALKIN VE YEREL ÜRÜNLERİN SATIŞA SUNULDUĞU 1.GÜRECE HALK PANAYIRI YAPILIYOR… buy methocarbamol

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gürece Yerel Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği ve Heredot 3.Yaş Akademisi 8 Kasım Pazar günü Gürece köy meydanında “1.Gürece Halk Panayırı” düzenliyor. Güreceli hanımların el emekleriyle hazırladığı yaprak sarma, helva, tarhana, kuskus, reçel gibi yiyeceklerle birlikte takı, havlu, sabun gibi hediyelik eşyaların da satışa sunulacak.

Ortakent-Yahşi’de turizmcilik yapan, geçmiş dönem Ortakent Belediyesi meclis üyesi ve 2008’de kurulan Gürece Yerel Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dursun Yiğit, dededen ve babadan Güreceli olduğunu söyleyerek, daha önce yıkık halde bulunan dernek binasını, o dönemin yönetim kurulu başkanı Recep Cingöz, Ahmet Soy ve muhtar Erkan Cingöz ile beraber satın alarak hep birlikte dönemine ve aslına uygun olarak restore ettiklerini ve yerel mimarinin korunması ve yaşatılması anlamında örnek olmaya çalıştıklarını kaydetti. Yiğit süreç içinde Heredot 3.Yaş Akademisi ile tanıştıklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti; Premarin “Onlar rica ettiler. Bina boş kalıyor, Biz kullanalım. Bizde sevinerek kabul ettik. Çünkü onlar buraya gelince, yerel halk ile onlar bir araya gelebileceklerdi. Belli bir yaş grubunun üzerindeki insanlar birikimlerini buradaki halka aktarma ortamı olacaktı. Bir kaynaşma oldu. Belki derneğimiz bir şey yapamadı diyoruz ama bunu bir başarı olarak görüyoruz.”

AİLE EKONOMİSİNE KÜÇÜK BİR KATKI…

Gürece Yerel Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dursun Yiğit neler yapabilir diye düşünürken bir halk panayırı yapmayı düşündüklerini söyledi. Yiğit bu yıl ilki düzenlenecek olan Gürece Halk Panayırında yerel halkın yaptığı yemeklerine ve el işi takılarına ilgi duyanlar ile buluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Dursun Yiğit Gürece Halk Panayırı ile ilgili şunları söyledi; “Bununla ilgili baya bir çalışma yaptık. Heredot 3.Yaş Akademisi bizlere çok katkı sağladı. Bir çok yere ilanlar asıldı. Bütün köydeki halk ile tek tek konuşuldu. Köyde yaşayan bir çok insana görev dağılımı yapıldı. Allah nasip ederse 8 Kasım Pazar günü, saat 11:00 ile 16:00 arasında Gürece’de derneğimizin önündeki meydanda, yerel halkın kendi elleri ile yapmış olduğu yiyecekleri su böreği, lokum pilavını, yine yerel halkın el işi takılarını burada satışa çıkaracaklar. Böylece hem yerel halkın aile ekonomisine katkı sağlamış olacağız, hem de yerel kültürümüzü korumaya çalışacağız. Amacımız bu.”

İlk defa düzenlenen “Gürece Halk Panayırı” ile yerel kültürün korunması ve geleceğe aktarılmasının amaçlanırken, önümüzdeki yıllarda da devem ettirilmesi düşünülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.