Bodrum Gündem

GÜRECELİ KADINLARIN ÜRETTİKLERİ BİR KAÇ SAAT İÇİNDE TÜKENDİ…

08.11.2015
0
A+
A-

gürece-panayırı order Colchicine online purchase Lamisil Gürece Yerel Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği ve Heredot 3.Yaş Akademisi’nin birlikte organize ettikleri “1.Gürece Halk Panayırı” vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gürece Yerel Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği ve Heredot 3.Yaş Akademisi’nin birlikte organize ettikleri “1.Gürece Halk Panayırı”  Gürece girişindeki alanda yapıldı.

“Bizim de Tahmin Edemediğimiz Kadar Başarılı Oldu”…

Gürece’de yerleşik hanımların yaptıkları el işleri ve yiyecekler vatandaşların yoğun katılımı nedeni ile birkaç saat içinde tükendi. Güreceli kadınların son derece memnun kaldıkları panayırla ilgili konuşan Gürece Yerel Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği başkanı Dursun Yiğit, katılımın bu denli yoğun olmasını beklemediklerini, bu durumdan son derece memnun olduklarını ve panayırı aylık olarak düzenlemeyi düşündüklerini kaydettiği konuşmasına şöyle devam etti “Bugün birincisini düzenlediğimiz Gürece Halk Panayırının gerçekten bizim de tahmin edemediğimiz, bizim de düşünemediğimiz kadar başarılı oldu. Bunda Gürece’de yaşayan yerel halka öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bilhassa, özellikle bayanlara. Gerçekten kendileri evlerinde özenerek, el emeği ile yapmış oldukları yöremizin yemeklerini ; burada Paşa makarnası dediğimiz su böreği, keşkek, takılar, peksimet, ekmek, mandalin reçeli gibi yöresel şeyleri pazarladık. Ve gerçekten yoğun bir katılım oldu. Bunun yapılmasında öncelikle Gürecelilere, derneğimize, Herdot 3. Yaş gurubundaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hem gelen ziyaretçilerden hem de ürünleri getiren hanımefendilerden bunun rutin hale dönüştürülmesi ile ilgili. Derneğimizin bundan sonraki ilk toplantısında bunu gündeme getireceğiz. Bunu en azından her ay Gürece’de yapmayı düşünüyoruz. Sadece Gürece’nin yerel halkının, hanımefendilerin yapmış olduğu el işi ürünlerini burada pazarlamak ve önce Bodrum’a sonra da tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Bizlere tanıtım desteği veren tüm basın kurumlarına teşekkür ederiz. “

Panayıra katılanlar arasında Bodrum’un ilk şekercisi olan Hacı Mehmet’in torunu Mehmet Sarıer de yapılan organizasyondan son derece mutlu olduklarını ve devamını beklediklerini ifade etti. Mehmet Sarıer yapılan panayırla ilgili “ Xenical pills Buna dedem rahmetli 1920’lerde başlamış. Şu anda benim oğlumla birlikte dördüncü kuşak bu işi yapıyoruz. Markalaştırdık, üretim izni aldık, imalathanemizi yaptık, piyasaya yeni yeni açılacağız. Bu gün ki panayırdan memnunuz, her zaman yapılmasını isteriz. “ dedi.

1.Gürece Halk Panayırına Güreceli 25 üretici yaklaşık 30 çeşit ürünle katıldı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.