Bodrum Gündem

6. BODRUM KARAADA ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

09.11.2015
0
A+
A-
Proscar buy aksona mehmet fatma satıBodrum Belediyesi ile Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen 6. Karaada Şenliği gerçekleştirildi.
Hamdi Yörür/Bodrum Gündem Fluconazole no prescription
Bodrumlular 8 Kasım Pazar günü Kumbahçe İskelesi’nde kalkan teknelerle Bodrum açıklarındaki Karaada’ya taşındı. delivery Viagra Gold 6. Karaada Şenliği ilk olarak meşhur Karaada kahvaltısıyla başlarken, 5 kilometrelik doğa yürüyüşü, balık tutma yarışması ve şiir yarışması gerçekleştirildi. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları olan ip atlama, çelik çomak oyunu gibi oyunlarında oynandığı şenlikte vatandaşlar aileleri ile birlikte güzel havanın tadını da çıkardılar.

Bodrum’lu şairler Fatma Satı,İbrahim Uçar, Ziya Bozdam, Aksona Mehmet (Mehmet Baş) da Bodrum ve deniz temalı şiirleriyle katılımcıları duygulandırdı. Yöresel sanatçılardan Reha Ergene’nin de  keyifli Ege türküleriyle şenlikte yerini almasıyla yarışmalara katılmayıp güneşin ve doğanın tadını çıkarmayı tercih eden katılımcılar Çökertme,Sepetçioğlu,Kerimoğlu  gibi Ege türkülerini duyunca oynanamadan yapamadılar.

şenol cömert mehmet melengeçEtkinliği gerçekleştiren Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği’nin başkanı Mehmet Melengeç gazetecilere yaptığı açıklamada “Bodrum Karaada Şenliği Bodrum’un geçmişini ve tarihini uygulamaktadır” dedi. Bu sene Bodrum Belediyesi ile daha organize bir şenlik gerçekleştirdiklerini anlatan Melengeç sözlerini şöyle sürdürdü:  “Geçmişte bazı sıkıntılarımız oldu. Bu bir kahvaltıydı ama gelişerek bu günlere geldi. Biz bu sene bu şenlikleri ertelemeyi düşünmüştük fakat halktan yoğun talep gelince yapmak zorunda kaldık. Şenliğimizin yerel ayağı çok güçlü; doğa yürüyüşümüz var, eski çocuk oyunlarımız var. Bu sene yelken yarışı ve oltayla balık tutma gibi deniz etkinliklerimiz de oldu. Ben burada bize destek veren Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve diğer sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyorum. Bu şenliğin devam etmesi için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz”
mehmet kocadon mehmet melengeç karaadaEtkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise; “Bu şenliğin bu sene altıncısı yapılıyor, benimle beraber ikincisi. Mehmet başkanım daha önceki yıllarda çok zorlanmış. Ama kendini tebrik etmek lazım. Yılmadan usanmadan Bodrum’un kültürünü, örf ve adetlerini yıllardır yaşatıyor. Çünkü bir toplumu yok etmenin en kolay yolu örf ve adetini yok etmektir. Toplum bir anda yozlaşır. Karaada Bodrum’un bir değeri, olmazsa olmazı. 1960’lı yıllardan son 10 yıla kadar günübirlik teknelerimizin en sık kullandığı yerlerden bir tanesiydi. Sonra buradaki işletmeci arkadaşların maliyetleri çok yüksek olmaya başladı. Elektrik yok, su yok. Bodrum Belediyesi olarak bizim burada bir kapımız var ve bu binalar da Bodrum Belediyesi’nin binaları. Burayla ilgili bazı projelerimiz var. Gerekli yerlerden izin aldıktan sonra bu binaları bir restorasyon yapıp en azından böyle aktiviteler için kullanmak lazım” diye konuştu.
Vatandaşların etkinliğe yoğun katılımının kendisini çok mutlu ettiğini de sözlerine ekleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasına şöyle devam etti: “Esasında bu bir piknik. Çünkü piknik havasında geçiyor. İnsanlar burada sosyalleşiyorlar. Doğayla baş başa bir haftanın yorgunluğunu, stresini de atıyorlar. Buraya katılan arkadaşlar için çok daha güzel bir pazartesi sabahı olacağına inanıyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum”
karaada şenlikleri (2)Etkinlikte köylü kadınların hazırladığı yöresel yiyecekler de vatandaşların beğenisine sunulurken yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Karaada Şenliği’nde ayrıca Bodrumspor’un yelken sporcuları gösteri sundular.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.