Bodrum Gündem

BODRUM’DA SON SİSTEM ONKOLOJİ MERKEZİ KURULDU…

BODRUM’DA SON SİSTEM ONKOLOJİ MERKEZİ KURULDU…
09.11.2015
0
A+
A-
acıbadem onkoloji merkezi açıldı (5) heap Combivent Acıbadem Sağlık Grubu, kanser hastalarına özellikli hizmet sunmak üzere tasarladığı son Onkoloji Merkezi’ni, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete açtı.
Viagra Gold without prescription Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem Haber
Bodrum ve çevresindeki ilçe ve illerle birlikte, yurtdışından gelen hastalara da hizmet verecek olan merkez, 5000 m² kapalı alan üzerinde, en son teknoloji cihazları ve uzman kadrosuyla konumlandırıldı.
acıbadem onkoloji merkezi açıldı (1)Onkoloji Merkezinin açılış törenine, Acıbadem Sağlık Grubu (ASG) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar başta olmak üzere, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Şahin, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oğuz Şahin, BODER Başkanı Halil Özyurt, bazı özel hastane yöneticileri ve Acıbadem Bodrum Hastanesi personeli katıldı.
acıbadem onkoloji merkezi açıldı (6)Acıbadem Sağlık Grubu ve hizmete giren Onkoloji Merkezinin tanıtım filmleri ile başlayan törende, ilk olarak Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy konuştu. Aksoy, hastanenin açıldığı günden buyana, Bodrum ve çevresinden gelen kanser hastalarının taleplerine karşılık veremediklerini ve artan talep üzerine onkoloji merkezini açmaya karar verdiklerini söyledi.
Hastaların tanıdan tedaviye tüm süreçlerde aynı çatı altında hizmet alacağı Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezinde, PET-CT’den Truebeam’e kadar birçok ileri teknoloji cihazlar ve multidisipliner anlayış öne çıkıyor.
Açılış toplantısında konuşan ASG Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Bodrum’a kazandırdıkları merkezin herkese hayırlı olmasını dileyerek, ASG’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise yaptığı konuşmada, kamu ve özel hastanelerin yoğun bakım ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin de arttırılması gerektiğine dikkat çekti.
Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise yaptığı konuşmada, Bodrum’u bugünlere getiren herkese vefa borcu olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bugün çok mutluyum, çünkü Bodrum’un zor günlerini yaşayan son yaş grubundanım. Doktorun ve hastanenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Üzüm postundan medet umuyor, domatesten ağrı kesici yapıyorduk. Şimdi nereden nereye geldik. Hayatta iki şeyin telafisi yoktur. Birisi can, diğeri eğitimdir. Eğer zamanında hastamıza müdahale edemezsek kaybederiz. Çocuklarımızı eğitemezsek maalesef onları da kaybetmiş oluyoruz. Acıbadem Grubuna Bodrum’a yapmış oldukları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum”
acıbadem onkoloji merkezi açıldı (4)Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum’un devamlı büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu ifade ederek;  “Bodrum bir marka ve bu markayı destekleyen markalar var. Çok önemli eğitim ve turizm markaları Bodrum’u tercih ediyor. İşte sağlık alanında da Türkiye’nin en büyük markalarından bir tanesi Acıbadem, Bodrum’u tercih etti ve Bodrum’a çok önemli bir sağlık hizmeti getirdi. 2012 yılından bu tarafa Bodrum insanımıza, yabancı misafirlerimize sağlık hizmetleri vermekte. Sağlık alanındaki en önemli problemlerden bir tanesi kalp-damar rahatsızlıkları diğeri ise maalesef kanser. Bu iki kolda da Bodrum Acıbadem Hastanesi Ege Bölgesinde çok önemli bir merkez. Bizde bu konuda çok şanslıyız. Bu merkezin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
acıbadem onkoloji merkezi açıldı (2)Açılış töreninin son konuşmasını yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, sağlık kuruluşlarının ekonomiye katkılarından bahsederek şunları söyledi: “Sağlıkta hep tedaviden bahsettik, sağlık ekonomiyi de canlandırır. Muğla’nın güzel ilçelerinden olan Bodrum’da niçin 12 ay turizm olmasın, niçin işletmelerimiz açık kalmasın. Bunların sağlanması için alternatif turizmin gerekleştirilmesi gerekir. Muğla’nın yeni vizyonu da budur. Alternatif turizmin en önemli ayağı da sağlık turizmidir. Sürekli nüfus hareketinin olduğu bir bölgede alternatif turizmi yapamıyorsak yöneticiler olarak bizler sorumluyuz”
Konuşmaların ardından açılışa katılan misafirler Onkoloji Merkezini gezdiler. Hasta odaları, kemoterapi tedavi bölümleri, Linac ışın tedavisinin yapıldığı bölümler ziyaretçilere tanıtıldı.
Onkoloji Merkezinin başında bulunan Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege gazetecilere yaptığı açıklamada merkez hakkında şu bilgileri verdi: “Biz burada en son teknoloji cihazları kurmuş bulunmaktayız. Burada 25 tane onkoloji kemoterapi kabinimiz var. Ayrıca bir izolasyon odamız bulunuyor. Bunun haricinde radyasyon onkolojisi ünitemizde son teknoloji cihazımız hastalarımızın hizmetine sunulmuş durumda. Onkoloji ekibi olarak bizim buradaki amacımız, hastalarımıza konforlu bir tedavi süreci sunmak. Bütün hastane ekibi olarak kanser merkezine yoğunlaşmış durumdayız. Ayrıca Acıbadem Üniversitesinin ve İstanbul’daki Maslak, Atakent ile Bursa’daki hastanemizin onkoloji merkezleriyle hastalarımıza hizmet veriyoruz. Burada onkolojideki son tedavileri hastalarımıza sunuyoruz”
Order Furosemide acıbadem onkoloji merkezi açıldı (3)Açılış toplantısının ardından kameralar karşısına geçen ASG Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Acıbadem Hastanesinin Bodrum’da çok büyük bir açığı kapattığını vurgulayan Aydınlar “İnsanlar tatile gidecekleri yerlerde iyi sağlık hizmeti alabilecekleri yerleri tercih ederler. Acıbadem, Bodrum’a bu katkıyı da sağlıyor. Bugün açtığımız onkoloji merkezimizle de bu hizmeti tamamlamış olduk. Organ nakli hariç her türlü hizmetin verildiği bir merkez oldu burası. Buradaki radyoterapi cihazı İzmir’e kadar olan bölgede bulunmuyor. Buda Bodrumlulara ve tatile gelen misafirlere bir sağlık güvencesi sağlıyor” dedi.
acıbadem onkoloji merkezi açıldı (7)Bodrum’daki sağlık yatırımlarının devam edip etmeyeceği hakkında sorulan bir soru üzerine Aydınlar, “Burada en büyük eksik, yenidoğan ve yetişkin yoğun bakımlarının yeterli olmayışı. Bu konuda çalışarak bu açığı da inşallah kapatacağız” dedi.
Mehmet Ali Aydınlar, açılan bu merkez ile Türkiye genelindeki 8. onkoloji merkezini hizmete sunduklarını sözlerine ekledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.