Bodrum Gündem

BODRUM’DA RES’E KARŞI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI…

BODRUM’DA RES’E KARŞI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI…
11.11.2015
0
A+
A-
res-yapılmasına-karşı-basın-açıklamasıYalıkavak Mahallesi Geriş Mevkiinde yapımına başlanacak olan Rüzgar Elektrik Santrali (RES) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için ilgili firmanın düzenlediği basın toplantısının çıkışında RES yapımını karşı çıkan bir grup da basın açıklaması yaptı.
Bodrum Gündem Haber buy diflucan
Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz’ın basın mensupları ile bir araya geldiği otelin önünde toplanan grup, RES inşaatına başlanmasının hukuksuz olduğunu iddia etti. ÖDP, Birleşik Haziran Hareketi, Bodrum Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilciliği ve İlçe Koordinasyon Kurulu temsilcilerinden oluşan grup adına basın açıklamasını Şehir Plancısı Banu Özberk okudu.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Banu Özberk süreç hakkında elde ettikleri bilgileri paylaşmak için böyle bir basın açıklaması yaptıklarını belirterek “Öncelikle, Geriş alanındaki acele kamulaştırma kararına ilişkin Danıştay 6. Dairesinin 4 tane yürütmeyi durdurma kararı bulunmaktadır. Dolaysıyla şuanda orada özel mülke ait alanlarda şirketin hiç bir yetkisi yoktur. Bir kısmı hazine arazisi bir kısımı özel mülk olan alanın tamamen kamulaştırmadan inşaata başlanması, tamamen bir oldu bittiye getirme çabasıdır. Ayrıca, ÇED gerekli değildir kararı ve onaylanan imar planlarına yönelik açılan davalar içerisinde, firmanın hazırlattığı bazı bilirkişi raporların usülsüz olduğu tespit edilerek, ilgili mahkemelere bilgiler aktarılmıştır. Bu durum bölge halkının lehine, santrali kurmak isteyen yatırımcının aleyhinedir. Şuanda bu oldu bittiyle mahkeme süreci baskı altına alınmaya çalışılmaktadır diye düşünüyoruz.” dedi.
Banu Özberk, böyle oldu bittilerle izin vermeyeceklerini belirterek açıklamasını bitirdi.
res-yapılmasına-karşı-basın-açıklaması-1AVUKAT REMZİ KAZMAZ’DA YALIKAVAK KARAKOLUNA ŞİKAYETTE BULUNDU…
Diğer taraftan bölgedeki arazi sahiplerinin avukatlığını yapan Avaukat Remzi Kazmaz Yalıkavak Polis karakoluna giderek firma hakkında ve kolluk kuvvetlerinin de görevini yapmadıkları yönünde duyurusunda bulunduğunu söyledi. Kazmaz gazetecilere yaptığı açıklamada Geriş’te RES kurmaya çalışan firmanın bir provake yaratmaya çalışmakta olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;
“Biz hukuka uygun olsun diye bugüne kadar sabırlı davrandık. Ama bugün RES firmasına, kolluk kuvvetlerine mahkemenin vermiş olduğu kararların yerine getirmeyen kolluk kuvvetlerine karşı, bir suç duyurusunda bulunmak için işlem başlatıyoruz. Şuanda Yalıkavak karakolunda, Yalıkavak Geriş’te bulunan benim müvekkilerimin arazisine girmek kaydıyla tecavüzcü duruma düşen RES firmasıyla ilgili şikayet etmek için buradayız. Biz RES’lere karşı değiliz. RES’lerin kurulduğu yere karşıyız.” cheap Cialis Professional Fluconazole no prescription
fenerbahçeyi_kizdiracak_aciklama_borum_gundem (2)Avukat Remzi Kazmaz müvekili olduğu kişilerin arazilerine izinsiz olarak girildiğini iddia ederek buranın turizm ve av sahası olduğunu söyledi. Avukat Kazmaz oldukça sert bir dille kolluk kuvvetlerini eleştirerek şu ifadeleri kullandı;
“Türkiye bir muz cumhuriyeti değil. Bu şirkete de bunu biri anlatmalı ve kolluk kuvvetleri de artık hizaya gelmeli. Kolluk kuvvetlerine çağrıda bulunuyorum, elimizde Danıştay 6. Dairesinin vermiş olduğu “yürütmeyi durdurma” kararı var. Bu karara rağmen halen şirketin gelip arazide çalışma yapmasını engellemek zorundasınız ve mahkeme kararlarına kesinlikle uymak zorundasınız. Bu kolluk kuvvetleri ve Bodrum Kaymakamlığının görevi dahilindedir. Muğla İdare Mahkemesi’nde devam eden ve bilir kişi raporları tamamlanan bu dosyamızla ilgili mahkeme bugün veya yarın yürütmeyi durdurmayla ilgili bir karar verecek. Olumlu veya olumsuz. Bu karar beklenmeden şirketin hala işlem yapmaya devam etmesi anlaşılır gibi değil.”
Rüzgar Enerji A.Ş. yetkilileri kimsenin özel arazisinde çalışma yapılmadığını ve inşaatın başlaması için iddia edildiği gibi, hukuki bir sıkıntının olmadığı ifade edildi.
res-yapılmasına-karşı-basın-açıklaması-2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.