Bodrum Gündem

KABAKLAR HEYKELE DÖNÜŞÜYOR…

11.11.2015
0
A+
A-
kabaklar heykele dönüşüyor (2)Bodrum’da asma kabakları ile tanışan heykeltraş Yiğit Tan Özpay onları birer sanat eserine dönüştürüyor. generic Lithium
Dapoxetine Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem Haber purchase Prozac
4 yıl önce Bodrum’a yerleşen heykeltraş Yiğit Tan Özpay, asma kabaklarından yaptığı hayvan figürlü eserleri ile herkesi kendisine hayran bırakıyor.
kabaklar heykele dönüşüyor (1)51 yaşındaki sanatçı, Bodrum’a yerleştikten sonra sanatında farklı bir bakış açısına kavuştuğunu ifade ederek şunları söyledi: “Kabak beni seçti, ben kabağı seçmedim. Birden bire karşıma çıktı. Aldım, koydum önüme, günlerce ben ona baktım, o bana baktı. Ne yapacağımı bilemedim aslında. Sonra birden bire kabağın içinde kuşlar, balıklar falan görmeye başladım. Öyle bir hevesle başladım. Daha sonra çeşitli malzemelerle gagasını yapmak, epey zamanımı aldı. Fakat çok zevkli.”
Bu fikrin birden bire ortaya çıktığını, yontu sanatının da insanın içinde olan bir şey olduğunu sözlerine ekleyen Özpay’ın yaptığı eserlerin pek çoğu ünlü ismlilerin bahçelerini süslüyor.
Torba Mahallesindeki evini adeta bir heykel atölyesine dönüştüren sanatçı, doğadan esinlenerek ürettiği eserleri büyük beğeni topluyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.