Bodrum Gündem

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BODRUM’DA ANILDI…

11.11.2015
0
A+
A-
generic Lithium on_kasim_anma (1)Cumhuriyet’in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da ölümünün 77. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Belediye meydanında yapılan anma törenine Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özalın, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Arık, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, diğer siyasi parti başkan ve temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Üyeleri, Oda Başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Saat: 09.05 sirenler çalmaya başladı. Saygı duruşuna ambulanslar ve tekneler ise siren çalarak eşlik etti. Siren çalmaya başladığı an Bodrum’da hayat durdu. Saatler 09:05’i gösterdiği anda araçlarını durdurup inen vatandaşlar ve yolda yürüyen vatandaşlar da saygı duruşuna katıldı.
Türk bayraklarının yarıya indirilmesinin ardından tören kaldığı yerden devam etti. 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri protokol üyelerinin ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Nurol Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam etti.
treatment with Sildenafil MEHMET KOCDON ve MECLİS ÜYELERİ ANITKABİRDE…
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Başkan Kocadon ve beraberindekiler binlerce vatandaş ile birlikte Ata’nın huzuruna çıkarak kabrine karanfil bıraktılar.
GENÇLER ATA’YI ANDI…
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde, Bodrum’da düzenlenen etkinliklerden birisi de Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özalın, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, protokol mensupları ve çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Gümbet Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesinin hazırladığı Atatürk’ü Anma Programı Okul Müdürü Hakan Camcıoğlu’nun konuşmasıyla sürdü. Camcıoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“77 yıl önce bugün aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün minnet ve şükranla anıyoruz. Milletleri büyüklerine bağlayan duygu onların vücutlarından değil şahsiyetlerinden gelir. Kökleri, toplumun ruhuna dalan bu şahsiyetler ölümsüzdür. Milletler büyük evlatlarıyla soluk alır. Mustafa Kemal, Türk milletinin emperyalist devletler tarafından yok edilmek istendiği bir anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve onun tekrar öz yurdunun bağrında nefes alabilen genç bir ülke olmasını sağlamıştır.”
Konuşmanın ardından lise öğrencilerinin sahnelediği program sunumu yapıldı. Gençlerin canlandırmaları, türkileri ve şiirleri izleyenleri zaman zaman duygulandırdı.
10 Kasım Atatürk’ü anma programı yaklaşık bir saat sürdü.

cheap Viagra

TED BODRUM KOLEJİ 10 KASIM ANMA TÖRENİ…
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümü dolaysısıyla TED Bodrum Koleji’nde de bir anma töreni düzenlendi.
Tüm öğrenci, öğretmen, veli ve okul çalışanlarının katıldığı törende öğrenciler, yanlarında getirdikleri çiçekleri özenle Atatürk Anıtı’na bıraktı.
Okul Tören alanında başlayan anma programında Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’de siren sesiyle bayraklar yarıya indirildi ve Atatürk ile şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının bir simgesi olan İstiklal Marşı okundu.
Ardından TED Bodrum Koleji Konferans Salonunda devam eden anma programında öğrencilerin itinayla hazırlandığı gösteriler konuklara sunuldu.
TED Bodrum Koleji Okul Genel KoordinatörüSayın Fırat Asyalı’nın konuşmasıyla başlayan programda öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şarkılar söyledi, şiirler okudu. Lise öğrencilerinin sunduğu vals gösterisi ise göz doldurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.