Bodrum Gündem

RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ (RES) İNŞAATI BAŞLIYOR…

RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ (RES) İNŞAATI BAŞLIYOR…
11.11.2015
0
A+
A-
res inşaatı başladı (11)Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’ne kurulması planlanan Rüzgar Elektrik Santraliyle (RES) ilgili, firma yetkilileri çalışmalara yarın başlayacaklarını bildirdi.
buy diflucan Bodrum Gündem Haber Buy cheap Topamax
Bodrum Ramada Otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen firma yetkilileri, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz, Bodrum’da yapılacak olan RES ile ilgili, 2007 yılından başlayan izinler, ruhsatlandırma konularında sona geldiklerini söyledi.
res inşaatı başladı (2)Yalıkavak Mahallesi Geriş mevkisinde çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Korkmaz, “Yarından itibaren artık inşaat sürecine geçtik ve bu sürece başlıyoruz. Şu anda projemizin önünde çalışmayı engelleyici hukuksal bir engel yoktur. Hukuka saygılıyız. Herkesin de bu şekilde saygılı olmasını bekliyoruz” dedi.
res inşaatı başladı (3)İlk önce yollardan başlamak üzere, inşaata başlayacaklarını anlatan Korkmaz, şöyle konuştu: “Yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak, rüzgar enerji santralinin yapılacağı bölgenin yüzde 7’sinde kamulaştırma yapıldı. Şahıs arazileri olduğu için. Bu kamulaştırma genelde giriş yolları üzerinde yapıldı. Kamulaştırmanın şekliyle ilgili bakanlar kurulu kararına bir yürütmeyi durdurma kararı geldi. Bu kamulaştırmayı durduran bir şey değil, kamulaştırmanın yöntemini ilgilendiren bir şey. Aleyhte sonuçlandırsa da, bu sefer normal kamulaştırmaya dönecek. Yürütmeyi durdurma alan bir kaç parsel var bölgede, o parselde herhangi bir çalışma yapmayacağız şuanda. Bizim arazinin yaklaşık yüzde 95’i maliye hazinesinde. Şuanda oralarda çalışacağız.” Fluoxetine online
RES projesinin yaklaşık 30 milyon dolarlık bir proje olduğuna dikkati çeken Korkmaz, “Bu sadece Geriş’te yapılacak tesisin maliyeti. Bu tesisin tamamlanma süresi de 6 ayla 1 yıl arasında diye tahmin ediyorum” ifadesini kullandı.
res inşaatı başladı (1)Bölgede 13 rüzgar tribününün yer alacağını aktaran Korkmaz, bu tribünlerin yaklaşık 45 milyon kilovat saat elektrik üreteceğine vurgu yaptı. Korkmaz, “Bizim Akyarlar ve Geriş projemiz Bodrum’daki meskenlerin yüzde 35’inin elektriğini karşılıyor. 90 milyon kilovat saatlik yılda elektrik üretimi oluyor. Akyarlar bölgesindeki projemizin ise izin süreci devam ediyor. Bitmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
res
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.