Bodrum Gündem

BODRUM’DA DİYABET FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ…

14.11.2015
0
A+
A-
bodrumda diabet etkinlikleri (2)14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Bodrum’da çeşitli etkinlikler yapıldı.
Bodrum Gündem Haber
Çağın hastalıklarından biri olan ve küçük yaşta çocuklarda bile görülen diyabet hastalığı hakkında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinde ücretsiz şeker ölçümü yapılarak hastalık hakkında bilgiler verildi.
Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte çok sayıda vatandaşın şeker ölçümü yapıldı. Etkinliğe Tip 1 Diyabet hastası çocuklar ve aileleri de destek verdi. Açılan stantta hastalık hakkında da uzmanları tarafından bilgilendirmeler yapılarak broşürler dağıtıldı.
9 yıldır diyabet hastası olan 12 yaşındaki Berkay hastalıkla yaşamanın kendisine artı kazandırdığını belirterek “9 senedir diyabet hastasıyım. Diyabetin bir hayata yan etkisi yok bence. Hatta daha iyi bir şekilde hayatınızı düzene sokuyor çünkü ölçülü bir şekilde yiyip içebiliyorsunuz. Bu şekilde yemeklerin içeceklerin yan etkileri daha bir azalmış oluyor. Kendinize daha bir sağlıklı bakıyorsunuz” dedi.
Etkinliğe destek veren ve kızının da bir diyabet hastası olduğu belirten BESİAD Başkanı İlhami Özden ise çağın hastalığına karşı herkesi dikkatli olmaya çağırarak; “Benim de kızım Tip 1 Diyabet. Bugün buraya destek olmak için buradayız. Şeker, insanların bilmeden aslında şekerle yaşadıklarını farkında olmuyorlar. 2 sene 3 sene sonra bir bakıyorlar ya koma, ya da tesadüfi testlerle ortaya çıkabiliyor” dedi.
Etkinlikte, 30 yıldır Diyabet hastası olan order Premarin online diabet isimli vatandaş, kendisinin ve başka hastaların yaşadıklarını zorlukları “Sevgi Çemberi” isimli kitabında anlattı. Diyabet tedavisinin bilinçli yapılması gerektiğini vurgulayan Halis Açacak, Generic Viagra “Diyabetin bir bilinç işi olduğu, diyabet tedavisinin bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştım” dedi.
Etkinliği düzenleyen Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum Şubesi üyesi Aile Hekimi Dr. Özlem Bahadır Erseven, diyabet hastası çocuklara yönelik dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsederek; buy Phenergan “Bildiğiniz gibi diyabet hastalığı çocuklarda ve erişkinlerde iki farklı tiptir. Yetişkinler kadar olmasa da çocuklarda da görüyoruz. Onların tedavileri en baştan itibaren insülin kullanmaları gerekiyor. Onların en sık yaşadığı zorluklardan birisi, beslenmelerinin çok düzenli olması ve insülinlerini zamanında yapması. Bu sebeple okullarda ve gittikleri kurslarda diyabet hakkında öğretmenlerin ve idarecilerin bilgi sahibi olması gerekiyor. Bulundukları yerde bir buzdolabının olması çok önemli, insülinlerini soğuk şartlarda saklayabilmeleri için ve gerektiği gibi çocukların çıkartıp insülinlerini herkesin yanında yapabiliyor olmaları lazım. Arkadaşlarının da bu konuda bilgilenmesi bu tedavilerin çok düzenli olmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.