Bodrum Gündem

50 YILLIK ZEYTİN AĞACI ÖZENLE NAKLEDİLDİ…

50 YILLIK ZEYTİN AĞACI ÖZENLE NAKLEDİLDİ…
16.11.2015
0
A+
A-
bodrumda 50 yıllık zetin ağaçları özenle nakledildi (2)Bodrum’da, yol yapımı için kazılacak bölgede bulunan 50 yıllık zeytin ağaçlarının zarar görmemesi için, arazi sahipleri zeytinleri kökünden söktürerek başka bir yere naklettirdi. Zeytin ağaçlarının zarar görmemesi için çabalayan Bitezli Hatice Temel adlı yurttaşın bu hassasiyeti örnek bir davranış olarak değerlendirildi.
cheap Fluconazole Bodrum Gündem Haber
Bodrumlular için ayrı bir özelliği bulunan zeytin ağacının zarar görmemesi için, Bodrum’daki bir yurttaşın çabası takdir topladı. Konacık Mahallesi’nde açılacak yeni bir yol projesinde, yolun üzerinde kalan zeytin ağacının kesileceğini öğrenen arazi sahibi Hatice Temel, zeytin ağacının kesilmemesini istedi.
Yolun yapılacağı alanın sınırında bulunan zeytin ağaçlarını söktüren Temel, ağaçların Bitez Mahallesi’ndeki evinin önüne dikilmesini istedi. Zeytin ağaçlarına zarar gelmemesi için özenle davranan işçiler, zeytinleri kepçe yarımıyla söktü.
Her biri en az 50 yıllık olduğu belirtilen iki zeytin ağacı, budanmadan traktöre yüklendi. Zeytin ağacının şehir merkezinde taşınması sırasında ilginç görüntülerde yaşandı. Trafikte seyreden vatandaşların da dikkatini çeken taşıma işlemi sonrasında, zeytin ağaçları iş makinesiyle kazılan Bitez Mahallesi’ndeki yeni yerlerine yeniden dikildi.
Zeytin ağaçlarının sahibi Hatice Temel, gazetecilere yaptığı açıklamada, zeytin ağaçlarının ziyan olmaması için böyle bir çalışma yaptırdığını söyledi. Ağaçların evinin önüne dikilmesini uygun bulduğunu anlatan Temel, Viagra Gold without prescription “Ağaçları buraya dikerek onları yeniden canlandırmak istiyorum. Traktörle taşındığı sırada arkasından özellikle takip ettim, herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için” dedi.
Zeytine ayrı bir değer verdiklerini ifade eden Temel, şöyle konuştu: treat impotence “Çünkü onlar bizim babalarımızın, atalarımızın elleriyle diktiği ağaçlar. Bölgede belediye yol açıyor. Bu ağaçlarda bizim arazinin tam sınırındaydı. Ziyan olmasın diye taşımayı düşündüm. Bu zeytinler en az 50 yıllık.”
Zeytinleri traktörle taşıyan Selim Danaş da, ilk kez bu kadar büyük zeytinleri budamadan taşıdığını kaydetti. Zeytin ağacına zarar vermemek için bu şekilde taşımayı uygun bulduklarını anlatan Danaş, “Mesafede yakın olduğu için bu şekilde taşıdık. Bodrum’da zaten heryer betonlaşıyor. Biz bari ağaçlarımıza sahip çıkalım istedik. Bölgede yol yapılacağı için buraya taşındı” diye konuştu.
bodrumda 50 yıllık zetin ağaçları özenle nakledildi (1)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.