Bodrum Gündem

CHP’DE DELEGELER SEÇİLDİ, ŞİMDİ İSE GÖZLER İLÇE KONGRESİNDE…

CHP’DE DELEGELER SEÇİLDİ, ŞİMDİ İSE GÖZLER İLÇE KONGRESİNDE…
16.11.2015
0
A+
A-

chp bodrum delege seçimi (2)CHP Bodrum İlçe Örgütü 42 mahallede 400 kongre ve 1.062 önseçim delegesini seçti. İlçe Kongresi ile ilgili bilgi veren Başkan Recai Seymen bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü delege seçimlerini tamamladı. 20 Haziran’da başlayan delege seçimleri süreci Erken Genel Seçim nedeni ile ertelenmişti. 1 Kasım seçimlerinin ardından delege seçimleri süreci başlatıldı. 8 Kasım ile 14 Kasım tarihleri arasında Çarşı Mahallesinde bulunan ilçe binasında ve Turgutreis mahalle binasında gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir katılım olduğu ifade edilen delege seçimlerinde bazı mahallerde tek liste ile seçim yapılırken, bazılarında ise iki liste yarıştı.

chp bodrum delege seçimi (1)42 MAHALLEDE 400 KONGRE, 1.062 ÖNSEÇİM DELEGESİ SEÇİLDİ…

Bodrum’da delege seçimlerinin 20 Haziran 2015 tarihinde bir genelge ile başladığını anımsatan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen “Fakat erken genel seçimler olduğu için, delege seçimleri durdurulmuştu.” dedi.

Başkan Seymen şöyle devam etti; “3 Kasım’dan sonra süreç tekrar başladı. Bizde gelen genelge doğrultusunda 8 Kasım ile 14 Kasım arasında bir hafta süresince 42 mahallede delege seçimlerini yaptık. 14 Kasım Cumartesi akşamı olarak bitti. Delege listeleri İlçe Seçim Kuruluna verildi. Müracaatımız yapıldı, 29 Kasım’da da İlçe Kongremiz yapılacak. Biraz süreç kısaltıldı. Çünkü, olağanüstü Kurultay talepleri olduğu için, Genel Merkez Olağan Kurultay tarihini biraz erkene çekmek istedi. Genel Merkezden gelen talimat ve genelge böyle. Aralık 20-25’i gibi İl Kongrelerimizde bitecek. Ocak ayının ilk haftası yada en geç ikinci haftasında da Olağan Kurultay yapılacak.”

Recai-seymen-bodrumgundemBAŞARIYA, ÇALIŞMAYA VE EMEĞE PİRİM VEREN BİR ÖRGÜTÜMÜZ VAR…

8 Kasım ile 14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen delege seçimlerinin sonuçları ve seçim süreci ile ilgili bilgi veren Başkan Seymen şunları söyledi;

“400 ilçe kongre delegesi seçildi. Bu ilçe kongre üyeleri İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerini ve ile gidecek olan il delegasyonunu seçecek. 1062 ‘de ön seçim delesi seçildi. Bunlarda yarın milletvekili ve belediye başkan ve meclis adaylarının seçiminde oy kullanacak olan delegeler. Bunların tamamını yani bin 462 delegenin tamamını bir hafta süresince sandık koyarak seçtik. Çok demokratik bir seçim oldu. İnsanlar rahat rahat oylarını kullandılar. Kimseye müdahale etmedik. Belki de Bodrum tarihinde bu kadar demokratik bir seçimi ki eski dönemleri de hatırlıyorum, görmedim. Hakikaten kimseye müdahale etmedik ve liste çalışması da yapmadık. Nede herhangi bir kişiye baskı da uygulanmadı. Herkes gönül rızası ile oy kullanırken çoğu mahallelerde de tek liste ile seçime gidildi. Biz mahallesine ve örgüte emek veren insanların çıkmasını istiyorduk. Yoksa beklenti bana oy verir mi vermez mi hesabıdır. Ben bu dönemde böyle düşünmedim. Bu dönemde ben şuna inanıyorum; örgütün sağduyusu çok önemli, başarıya, çalışmaya ve emeğe pirim veren bir örgütümüz var. Bu konuda en ufak bir endişem yok.”

kocadon ve saruhan birlikte çalışacak (2) order Xenical online BAŞARILI BİR BAŞKANLIK DÖNEMİ GEÇİRDİM…

CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen başkanlığı süresince Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran seçimi ve 1 Kasım seçimi ve buna ek olarak milletvekili ön seçimi geçimi olmak üzere, 5 seçim geçirdiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bunların hepsinden başarı ile çıkmış bir örgütüz ve ilçe başkanıyım. Bodrum kamuoyunda da baktığımız zaman, Muğla’nın en çok oy alan ilçesiyiz. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a yüzde 2.5 oy artışı sağladık. Türkiye’de küçük bir oranda oy artışı varken, Bodrum’da oyumuzu yüzde 2.5 artırdık. Büyükşehir sınırları içindeki ilçelerde ilk beşin içindeyiz. Genel ilçelerde ise ilk 10’un içindeyiz. Bu da Bodrum’un başarısının bir göstergesi. İlçe Başkanı olarak çitayı çok yukarılara taşıdık. Bundan sonra göreve gelecek ilçe başkanlarının çitayı daha da yukarı çıkartma zorunluluğu vardır.” buy methocarbamol cheap Baclofen 10 mg

recai seymen oy kullandıBİR DÖNEM DAHA BAŞKANLIĞA ADAYIM…

İlçe başkanlığına adaylığı kongre de delegenin yüzde 10 imzasını toplayıp divana başvurunca gerçekleştiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Seymen yeniden aday olmak istediğini de kamuoyuna ilk defa açıklamış oldu. Seymen şunları söyledi; “Şu anda çalışan arkadaşlarımız var. Ben bir dönem daha örgütüm izin verirse, benim çalışmalarımı başarılı bulduğunu hissediyorsa. Bunu değerlendirirse. Bir dönem daha devam etmek istiyorum. Çünkü bu dönem sadece seçimler ile geçti. Önümüzdeki dönem partiyi bir kademe daha yukarı taşıyacak yapısal değişiklikleri ve kurumsal yapılaşmayı daha da ileri götürmem lazım. Götürmeyi düşünüyorum ve bu konu da örgütten destek istiyorum.”

29 Kasım Pazar günü OASİS Kültür Merkezinde bin 462 delegenin oy kullanacağı İlçe Kongresi yapılacak. Bu seçimde İlçe Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu ve İl delegeleri seçilecek. Şu ana kadar CHP Bodrum İlçe Başkanlığı için net açıklama Recai Seymen’den gelirken, Emre Köroğlu ve Cesur Öncel’inde ilçe başkanlığı için çalışma yaptığı biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.