Bodrum Gündem

AZİZ NESİN’DEN BİR ÇOCUĞA MEKTUP…

aziznesinserdar2015 Aziz Nesin’in yüzüncü doğum yıldönümü için saygıyla bana yazdığı iki mektubu yayımlıyorum. Indocin online

1.Mektup, 1O yaşında bir çocuğa…

21 Temmuz 1978
Sevgili Serdar Anlağan,
Ne diye hor görecekmişim seni!
Öyle yazmışsın mektubunda. Hiç de hor görmüyorum. Üstelik seni kutlarım. Bana gönderdiğin öykü örneği yaşına göre çok başarılı. Demek seninle uğraşdaşız.
Nasıl yazar olunacağını soruyorsun. Bunu dünyada bugüne dek hiç kimse bilmedi, bugün de bilmiyor. Çünkü her yazar için, ayrı bir yazar olma yolu vardır birininki öbürününküne benzemez.
Ben sana çok beylik bir – iki öğüt vereceğim. Beylik olunca değerini yitirmez. İki kere ikinin dört ettiği gerçeği (doğrusu) da beyliktir ama, her yerde, her zaman geçerlidir.
Öğütlerimi öğrenince, “Ben zaten bunları biliyordum” diyeceksin, ama olsun, sen bilsen de ben yine öğütte bulunayım.
1- Çok çalış! O denli çok ki, herkesten daha çok.
2- En iyi öğrenmen gereken ders matematik olmalı.
3- Sakın şımarma!
4 – Yazar olmak için, sana senden başka hiçkimse yardım edemez!
5- Bana iyi mi kötü mü, diye anlamak için öykülerini gönderme! Çünkü okuyup sonra
yanıt vermeye zamanım yok. Yanıt vermezsem de çok ayıp olur. Anlatabildim mi?
Gözlerinden öper, başarılar dilerim sevgili uğraşdaşım.

Aziz Nesin

 

 2.Mektup 20 yaşında bir çocuğa… cheap Propranolol

30 Ocak 1988

Sevgili Serdar Anlağan,
Yaşamımda çok az mektup senin 8 Ocak tarihli mektubun kadar beni sevindirmiştir. Sağol. Bak yine de mektubunu gecikerek yanıtlıyorum. Çünkü, işlerimin çokluğundan, daha önce yanıtlamaya zaman bulamadım.
Benim çocuk arkadaşlarım çok var ; 7-8 yaşlarından 18 yaşına dek…Onlardan gelen mektupları ve benim onlara yanıtlarımı ayrı bir dosyada topluyorum. Yazık ki böyle bir dosya yapmaya başlayalı yedi-sekiz yıl oldu. Yani senin bana on yıl önce gönderdiğin mektubun bu dosyada yok. Ama o mektubu ben atmış olamam, çünkü hiçbir mektubu atmam. Kesinlikle öteki mektup dosyalarındadır ve kesinlikle bigün arayıp o mektubu bulacağım.
Demek seninle arkadaşlığımız sen on bir (aslında on-SA) yaşındayken başlıyor, ne güzel… Şimdi de âşık olduğunu yazıyorsun. O büsbütün güzel. Senin yaşında ve ondan sonra da her yaşta insan âşık olur. Ne var ki, her aşk, özellikle ilk aşklar insanın gönlünce yürümeyebilir. Bu duruma insan hazırlıklı olmalıdır. İşte böyle zamanla olgunlaşırız. Aşk gönlünce giderse ne iyi, gitmezse dünya yıkılmaz. On yıl daha yaşarsam ve sen bana bir mektup daha yazarsan, bu sözümün haklı olduğunu onaylayacaksın.
Benimle konuşmak isteğine sevindim. Ben çoğunlukla Nesin Vakfı’nda bulunuyorum. Burası sana oldukça uzak. İyi bir havada bir tatil gününde, istersen gelebilirsin. Gelir de beni bulamazsan üzülürüm. Bu yüzden gelmeden önce bana yazıp benim yanıtımı bekle ve tarih saptayalım, yada telefon et. Tel- 9-1889-1421 Santral çıkar. Beni isteyeceksin. Geceleri ve Pazar günleri, resmi tatil günleri telefonumuz çalışmaz.
Mektubunla beni sevindirdin. Vakf’a gelirsen daha da çok sevinirim.
Nesin Vakfı’na şöyle gelinir. Aksaray’da Vatan Caddesi başında Muratpaşa camisinin karşısından her on beş dakikada bir, Çatalca otobüsleri kalkar. Çatalca’ya gelince Kestanelik yada Çanakça minibüsüne binersen, sürücü seni tam Nesin Vakfı önünde indirir.
Hemen söyliyeyim, “Sorumsuzluğa kaçış” Order Retin-A online sözün hiç hoşuma gitmedi. Ama senin o yaşlarında böyle geçici duygulara kapılabilir insanlar. Neyse, konuşuruz.
Başarılar dilerim.

Aziz Nesin

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.