Bodrum Gündem

YENİKÖY MAHALLESİNDEKİ İNŞAATTA TARİHİ MEZARLAR BULUNDU…

YENİKÖY MAHALLESİNDEKİ İNŞAATTA TARİHİ MEZARLAR BULUNDU…
20.11.2015
0
A+
A-

diflucan online

order Prozac YENİKÖYDEKİ-İNŞAATTA-TARİHİ-ESER-ÇIKTIBodrum’da bir vatandaşın bina yaptırmak için inşaat kazısı başlattığı alanda tarihi mezarlar bulundu.
Bodrum Gündem Haber
Yeniköy Mahallesi Karakaya Sokak içerisinde bir vatandaş arsasına bina yaptırmak için bölgede daha önce Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkililerine sondaj kazısı yaptırdı. Sondaj kazılarında herhangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca arsa sahibi bugün sabah saatlerinde iş makineleri yardımıyla temel kazıları başlattı.

Öğle saatlerinde süren temel kazıları sırasında, arsanın sınırında bulunan başka bir site duvarının bitişinde iş makinesinin kepçesi mezarlara takıldı. Durumu fark eden sokak sakini ve restorasyon uzmanı Hasan Sayın isimli vatandaş, hemen çalışmaların durmasını sağlayarak durumu Müze görevlilerine bildirdi.

Bölgeye gelen Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi görevlileri Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen iki adet mezar içinde kurtarma kazısı başlattı. Mezarlardan, iskeletler, gözyaşı şişeleri, ayna ve bazı eserler çıkaran Arkeologlar mezarları koruma altına aldı.

Yetkililer kurtarma kazılarının tamamlanana kadar inşaat kazılarının durdurulduğunu bildirdi.

Retin-A to sale

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.