Bodrum Gündem

SAKA KUŞU ÜRETİM TESİSİ İLK KEZ BODRUM’DA KURULDU…

21.11.2015
0
A+
A-
Xenical 120 mg SAKA-KUŞUTürkiye’nin ilk ve tek saka kuşu üretim tesisleri, Bodrum’da resmen hizmete açıldı.
Bodrum Gündem Haber buy Ventolin online
Görünüşü ve ötüşünün güzelliği ile kuş meraklılarının gözdesi olan saka kuşunun doğal yaşamından koparılarak kuş pazarlarında yasa dışı satışlarının önüne geçmek amacıyla kurulan tesis, Bitez Mahallesinde hizmet vermeye başladı.

Saka kuşu sevdalısı genç girişimci Orkun Gören, tesisin “Av ve Yaban Hayvan Üretim ve Yetiştiricilik İzin Belgesi” ni Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak’n elinden aldı. Her aşaması bakanlık yetkilileri tarafından denetlenen tesisteki incelemelerin ardından faaliyete giren işletme saka sevdalılarına yasal yoldan bu kuşu temin etme imkanı veriyor.

Önceki gün tesiste incelemelerde bulunan 4. Orman Bölge Müdürü Rahmi Bayrak açılan işletmenin doğaya sağlayacağı katkılara değinerek şunları söyledi:

“O kadar önemli bir iş yapıyor ki, biz sık sık zaman zaman özellikle kekliği, sülünü biliyoruz ama saka kuşu da bizim çok kıymetli bir değerimiz. Bununda doğadan, bireylerinin yasa dışı olarak pazarlarda satıldığını biliyoruz. Bu yönde zaman zaman ihbarlar alıyoruz ve kuş pazarlarına yaptığımız baskınlarda çok sayıda saka kuşunu da yakalayarak doğaya geri bırakıyoruz. Bu ne demektir? Vatandaşımızdan saka kuşuna bir talep var. O halde bu talebin karşılanması gerekiyor. İşte burada bu tesisin önemi ortaya çıkıyor. Vatandaşımızın bu kuşa olan talebi bundan sonra bu tesisten üretilen yavrularla doğal olarak karşılanmış olacak ve bu şekildeki, bu şekilde doğaya olabilecek olumsuz tahribatların önüne geçmiş olacağız. Bunun önemi çok fazla” dedi.

Mandalina bahçesi içinde kurulan saka kuşu üretme çiftliğinde özenle üretilen kuşlar canlı yemlerle besleniyor. Bin kuş üretme kapasiteli tesiste şuanda 347 saka kuşu bulunuyor.

Yıllardır yaşadığı saka kuşu sevdasını açtığı tesisle taçlandıran Orkun Gören özenle hazırladığı çiftliğinde saka meraklılarını bekliyor. Amacının, doğal ortamındaki saka kuşlarının doğal ortamlarında hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olduğnu ifade eden Gören yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  “Doğayı sevmekle başladı herşey. Bizlerde zaten insan olarak her birimiz doğanın birer parçasıyız. Doğayla barışık olduğumuz sürece mutlu oluruz. Bir sevdaydı, bir hobi derecesini aşmıştı, uzun seneler ömrümde çok değerli bir yeri vardı sakanın. Daha fazla gizli kalamadı, böyle bir şeyin yapılması gerekiyordu. Çok emekler sarf ettik. Buradaki nihai amaç, bu hayvanların doğadan koparılıp eşinden yavrusundan, olması gereken ortamdan kopartıp ta kafeslerde heder edilmesini bir nebze olsun önlemek. Doğadan koparılmış kuş yerine, esaret altında yetiştirilecek kuş yerine özgür, kendisini özgür hissettiği, zaten kafes ortamında doğmuş bir kuşu beslemek, bunu özendirmek maksadıyla, doğadaki verilen zararın biraz daha azaltılması, kafeste doğmuş evcimen bir şekilde bu hayvanın beslenmesi ve bu saka aşkını, tutkusunu bu şekilde giderilmesi yönünde bir katkımız olur düşüncesiyle uğraştık” dedi.

5 yıl boyunca, her yıl tesiste üretilen saka kuşlarının yüzde 10’u doğaya salınacak. Bu da mevcut saka kuşu popülasyonunun artmasına katkıda bulunacak.

order methotrexate online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.