Bodrum Gündem

SAVAŞIN ÇOCUKLARI, DENİZLERİMİZDE ÖLÜYOR!..

SAVAŞIN ÇOCUKLARI, DENİZLERİMİZDE ÖLÜYOR!..
23.11.2015
0
A+
A-
SAVAŞIN-ÇOCUKLARI,-DENİZLERİMİZDE-ÖLÜYOR-(6)Bodrum’dan yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştıkları sırada batan teknede kaybolan 15 kişiden biri olan 4 yaşındaki Sena’nın cansız bedenini bulan Avukat Göray Karadut, yaşadıkları o anları anlattı.
Bodrum Gündem Haber
5 gün önce kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu kaybolan 15 kişiden birinin daha cesedine akşam saatlerinde ulaşıldı. 4 yaşındaki bir Kız çocuğuna ait ceset, dalış ve yürüyüş için Çataladasına giden avukat ve amatör balıkçı Göray Karadut tarafından bulundu.
how to buy Plan B SAVAŞIN-ÇOCUKLARI,-DENİZLERİMİZDE-ÖLÜYOR-(5)Karadut’un haber vermesi üzerine kısa sürede bölgeye gelen Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, kayalıklar arasına sıkışan kız çocuğunun tanınmaz hale gelen cesedini alarak bota taşıdı. Küçük Sena’nın cenazesi daha sonra Bodrum Devlet Hastanesi Morguna götürüldü.
Yaşadığı üzücü dakikaları gazetecilere anlatan Göray Karadut, o anlarda çok kötü ve karşılaşmaktan hep kaygı duyduğu bir görüntüyle karşı karışa geldiğini söyledi. Yılardır bölgede dalış yaptığını anlatan Karadut, “Son birkaç yıldır da kıyılarda, denizin altında mültecilerden kalma birçok eşya görüyoruz. Bir ayakkabı gördüğümde ilk baktığım şey ayakkabının içinde bir ayak var mı? sorusu oluyor. Bizde artık böyle bir kaygı oluştu” dedi.
SAVAŞIN ÇOCUKLARI, DENİZLERİMİZDE ÖLÜYOR (2)Hep düşündüğü şeyin bugün başına geldiğini ifade eden Karadut, yaşadıkları o anları şöyle anlattı:
generic Retin-A “Bugün de korktuğum başıma geldi. Bugün buralarda hava çok sertti ve keşişlemeden esiyordu. Çataladası kuytu kalıyordu o yüzden bölgeye yürüyüşe ve dalışa gittim.
Kıyıda yürürken önce ayakkabısını fark ettim. Sonra küçük bir çocuk olduğunu anladım. Sonra Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdim. Onlarda hızlı bir şekilde geldiler ve çocuğu götürdüler.”
SAVAŞIN ÇOCUKLARI, DENİZLERİMİZDE ÖLÜYOR (3)Savaşın artık herkese çok yakın olduğunu dile getiren Karadut, Plavix buy “Dünya artık çok küçüldü. Başka ülkelerdeki savaşlar sizden ne kadar uzak olursa olsun, yanınıza geliyor. Artık yaşadığınız köye, şehre geliyor” ifadesini kullandı.
Paris’te yaşanan saldırılara da değinen Karadut, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Paris’te, savaştan çok uzak olduğunu düşünen insanlar, kafede otururken bu savaşın nasıl birşey olduğunu yaşadılar. Büyükşehirlerden kaçıp buralara yerleşen birçok
arkadaşım var, huzur içinde yaşamak isteyen. Çok uzaklarda olduğunu düşündüğümüz savaşın etkilerini, savaşın ölü çocuklarını buralarda görüyoruz. Bu çok üzücü bir şey. Hiçkimse savaş bizden uzak diye düşünmesin. Herkes elinden geleni bu konuda yapmak durumunda. Barış için yapmak gerekiyor. O yüzden artık dünyadaki her birey
savaşların olmaması için elinden geleni yapmak zorundadır.”SAVAŞIN ÇOCUKLARI, DENİZLERİMİZDE ÖLÜYOR (1)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.