Bodrum Gündem

KENTİN GÜNDEMİNDE SÖZ ÇOCUKLARIN OLDU….

KENTİN GÜNDEMİNDE SÖZ ÇOCUKLARIN OLDU….
24.11.2015
0
A+
A-
generic Cialis Professional Valtrex online çocuk-haklarıPazartesi günleri Kent Tv ekranlarında yayınlanmakta olan “Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi”nde söz çocukların oldu.

misoprostol buy

Bodrum Gündem Haber
Programa katılan Bodrum TED Koleji 5.sınıf öğrencileri Azra Simla Karazeybek, Yusuf Emir Özbek, Cumhuriyet Halk Evlerine devam eden İrem Bilgiç ve Yusuf Berk ile 6.Sınıf öğrencisi Öykü Girgin çocuk Hakları ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Kentin Gündemi programını hazırlayan ve sunan Fatih Bozoğlu’nun 5.sınıf öğrencisi Barış Tan Bozoğlu’da Çocuk Hakları günü ile ilgili görüşlerini ve yöneticilerden isteklerini ifade etti.
Çocuklar Çocuk Hakları beyannamesinden bazı maddeleri izleyiciler ile paylaşırken, özellikle engelli ve savaş bölgesinde yaşayan çocuklara ve onların yaşadıkları zorluklara dikkat çektiler. Oyun hakkının en önemli hakları olduğunu özellikle ifade eden çocuklar, onurlu bir yaşam hakkı, din, dil, ırk, cinsiyet, inanç haklarının olduğunu da dile getirdiler.
Çocukların hakları konusunda oldukça bilgili ve haklarını korumak adına kararlı oldukları da gözlendi.
“Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi”nin ikinci bölümünde ise Veli Mahfuze Bilgiç, Meltem Karga ve Şahin Çilenger adlı veliler çocuk hakları ve Cumhuriyet Halk Evleri ile ilgili düşüncelerini ve görüşlerini izleyenler ile paylaştılar. Programa katılan Cumhuriyet Halk Evleri eğitim gönüllüsü Naciye Bayır ise yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verirken Cumhuriyet Halk Evlerinde eğitim gönüllüsü ihtiyacı olduğunu duyurdu.
Programın son bölümünde ise Bodrum TED Koleji Sosyal Bilgiler öğretmeni Nazlı Savran Çocuk Hakları beyannamesinin 20 Kasım 1989’da pek çok dünya ülkesi tarafından imzalandığı için 20 Kasım’ın Dünya Çocuk Hakları günü olduğu bilgisini vererek, okullarda müfredat gereği bu konun işlendiği bilgisini verdi. Çocuk hakları ve eğitimi ile ilgili önemli noktaları dile getiren Sosyal Bilgiler öğretmeni Savran, çocukların haklarını bilmelerini ve onları kararlılıkla savunmalarının çok önemli olduğunu söyledi.
Kentin Gündemine telefon bağlanan Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer özellikle engelli çocukların eğitimi ve yaşama hakları ile ilgi yapılan çalışmaları özetledi. Sağlam çocuğu olan her bireyin engelli çocuklar için bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan Biçer, Bodrum sağlık Vakfının yeni binalarının da tamamlanmak üzere olduğunun bilgisini verdi.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.