Bodrum Gündem

BODRUM MEYDANINI KANA BULADILAR…

25.11.2015
0
A+
A-

Propranolol 40mg kadına-şiddetKadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri tarafından Bodrum’da düzenlenen eylemde, kadınlara yapılan şiddete dikkat çekmek için ayaklarını kırmızı boyaya batırıp meydanda yürüyerek iz bıraktılar.

Propranolol 20mg Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem buy diflucan

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü nedeni ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri Tepecik Camii önünden başlayan yürüyüşlerini belediye meydanında sonlandırdılar. Kadına karşı şiddetle ilgili sloganlara atarak yürüyen kadınlara çevreden geçen kadın erkek pek çok Bodrumlu tarafından alkış ve araç kornaları ile destek verildi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, kadınlara yönelik şiddete karşı tepkinin meydanlara ağaç dikmekle olmayacağını vurguladığı konuşması sırasında dernek üyeleri kadınlarla beraber kırmızı boya dolu kutulara ayaklarını batırarak meydanda yürüdüler. Erozan kadına yönelik şiddete karşı konuşmasına şöyle devam eti “Kadınların istemediği işte bu kan. Biz bu meydanı kanla bulayacağız. Meydanlara Kadın Ağacı dikmekle olmuyor. Bizi çiçek, böcek sever gibi sevmesinler. Bizim taleplerimizi yerine getirsinler. İyi hal indirimi hiçbir şekilde, haksız bir şekilde uygulanmasın. Kadınların yaptığı kendilerini savunma, meşru müdafaa haklarını elinden alma uygulamaları yapmasın. Biz bu kadına yönelik katliamı göstermekten, gözlerine sokmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve bu kanları onların yüzlerine, politikalarının üstlerine sıçramış kan olarak bu meydana bu isi bırakacağız. Bu ülkede bütün kurumların gözü önünde kadınlar öldürülüyor. 6284 var, uygulanıyor mu? Kadınlara koruma kararı çıkarılıyor mu? Koruma tahsis ediliyor mu? Hayır. Kadınlar polisleri aradığında polisler o telefonları açıyor mu? Hayır.”

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri dövizler taşıyarak geldikleri meydanda bir süre slogan attıktan sonra dağıldılar.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.