Bodrum Gündem

SOKAK ORTASINA BIRAKILAN BORU NE ZAMAN KALDIRILACAK?

27.11.2015
0
A+
A-
eskiçeşme mahallesi şafak sokak boru (6)Eskiçeşme Mahallesi’ndeki Şafak Sokak üzerinde kendi haline terk edilen boru, artık çevrede yaşayan vatandaşları çileden çıkartma noktasına geldi.
Bodrum Gündem Haber
Bölgede hizmet veren eczacılar, gayrimenkul işletmeleri başta olmak üzere, onlarca haneye ulaşım güçlükle sağlanıyor. Sokağın tam ortasına bırakılan boru nedeniyle vatandaşlar evlerine bırakın otomobillerini, motosikletlerini dahi geçiremiyor.
Sokak ortasındaki boru nedeniyle bazı vatandaşların iki aydır araçlarını evlerinin bahçesinden çıkartamadıkları da ifade ediyorlar.
Bölgede eczanesi olan Alp Yücel adlı vatandaş, Bodrum Belediyesi başta olmak üzere, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı dahil birçok yere müracaatta bulunduklarını söyledi. Borunun yaklaşık iki aydır kaldırılmamasına çok şaşırdıklarını anlatan Yücel, “Bu boru yüzünden işlerimiz neredeyse bitme durumuna geldi. Ne haber veren, ne de gelen giden var” dedi.
eskiçeşme mahallesi şafak sokak boru (3)Alp Yücel adlı vatandaş “Resmen bu boruyu bıraktılar ve gittiler. Yapılmayacağını söylediler. O zaman bu boru neden burada duruyor. Alıp gitsinler bu boruları. Getirdikleri gibi götürsünler. Kesecekmiyiz, kaldıracakmıyız, yakacakmıyız artık sabrımız kalmadı. Her sabah artan bir stresle iş yerini açmak nasıl bir duyguymuş! Hergeçen gün dolduk ve artık sabrımız kalmadı. Sadece esnaf olarak değil, mahalleli olarak aynı şekildeyiz. İnsanlar çöp atacak atamıyor, arabasını çıkartacak çıkartamıyor, bir tane açıklama yok. BİMER’e dilekçe verdik, Cumhuriyet Başsavcılığına yazdık, atmadığımız yer kalmadı. Bir tane cevap gelsin istiyoruz, vevapta yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine mi başvuralım bir tane boru için. Basittir, ufaktır hallolur dedik ama iş büyümeye başladı. Gaz döküp, benzin döküp yakacağız sonunda ondan sonra bu borunun pisliğini alıp gidecekler. “Ceset ortada” alıp kaldıran yok. Ne yediler rüşvet mi yediler bir açıklama olsun. İnsan gelip bir bakmaz mı buraya. Yok böyle bir şey” dedi.
Bu borunun ne amaçla döşeneceğinin bile belli olmadığını anlatan Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tam bir muamma. Bodrum Belediyesi kesinlikle ilgilenmiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesine telefon açıyoruz 1.5 saat görüşmediğim kişi kalmadı. En son BİMER’e şikayet edin dediler. Bunu Muğla Büyükşehir Belediyesi diyor, filmin koptuğu nokta bu. Herhalde bir boru için Cumhurbaşkanlığına kadar çıkacağız. Fıkra gibi oldu” Strattera without prescription
Çevredeki işletmecilerden Soner Kahraman’da insanların evlerinden araçlarını dahi çıkartamadığını belirterek; “Burada çok mağduruz. Kamşularımız araçlarını çıkartamıyor. Yaşlılar, ayağından problemli vatandaşlar da borunun üzerinden geçemiyor. Bütün sokak boyunca herkes mağdur. Müşterilerimiz yaklaşamıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz” dedi.
generic Plavix eskiçeşme mahallesi şafak sokak boru (4)Borunun üzerinden güçlükle geçtiğini ve ameliyatlı olduğunu anlatan Hatice Gülteş ise yetkililere şu sözlerle çağrıda bulundu: purchase Fluconazole “Ben buraya gelen yetkililere bunu söyledim. Burasının kazılmaması gerektiğini anlattım. Bu boru buradan gitmez dedim, beni dinlemediler. Yukarıdaki yoldan götürün dedim, anlamadılar. Ben ameliyatlıyım, buradan çok zor geçtim. Bu boruları bölüp yol kenarına koysunlar bari. Başka bir çare yok. Bugünlerde yağmur bekleniyor bu su nereden gidecek? Hiçkimse ilgilenmiyor. Bu konuya bir çözüm istiyoruz”
Vatandaşların bu kadar mağduriyetine ve şikayetine neden olan, üstelik basın yoluyla tüm kamuoyunun dikkatine sunulan bu basit sorunun ortadan kaldırılması noktasında ilgili bir muhatap bulunamaması ve gösterilen duyarsızlık dikkat çekerken, konuyla ilgili gelişmeleri takip edeceğimizi yetkililerin bilgisine sunuyor, Şafak sokak sakinlerinin bu haklı taleplerinin biran önce yerine getirilmesini umuyoruz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.