Bodrum Gündem

HDP BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜ ELÇİ CİNAYETİNİ KINADI…

HDP BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜ ELÇİ CİNAYETİNİ KINADI…

BODRUM BELEDİYE MEYDANINDA TOPLANAN HDP’LİLER DİYARBAKIR BARO BAŞKANI TAHİR ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİLER…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Tahir Elçi, Diyarbakır Sur İlçesinde yaptığı bir basın açıklamasının hemen ardından vurularak öldürülmesi bütün Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da protesto edildi. Bodrum Belediye Meydanında toplanan HDP Bodrum İlçe Örgütü üyeleri cinayeti kınayarak, “Hepimiz Elçi’yiz, Hepimiz Kürdüz” sloganları attılar.

HDP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan basın açıklaması Vahap Saraç tarafından okundu. Tahir Elçi’nin alçakça katledilmesini lanetliyoruz diyerek başlanan basın açıklamasının başında şu ifadelere yer veriliyor; “Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin, basın açıklaması yaptığı sırada bir suikast yolu ile katledilmesini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Tahir Elçi, Özel Harekat Timlerinin, Sur ilçesinde halka yönelik saldırıyı yapanların tahrip ettikleri bin 500 yılında yapılmış olan 4 ayaklı minarenin bir insanlık mirası olduğunu anlatırken katledildi. Diyarbakır ve Türkiye halkları bir Akil insanı, bir hukuk insanını, adalet ve barış için, eşitlik ve özgürlük için yılmadan mücadele eden çok değerli bir insanı yitirdi. Tahir Elçi’ye Allah’tan Rahmet, ailesine tüm yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz.”

Basın açıklaması, “Faşizme Karşı Omuz Omuza, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Hepimiz Tahiriz, Hepimiz Kürdüz, Baskılar Bizi Yıldıramaz, Faşizme İnat Hepimiz Elçiyiz” gibi sloganlar ile sık sık kesildi.

Basın açıklamasının devamında şu görüşler dile getirildi; “Tahir Elçi AKP iktidarı tarafından, onların medyası aracılığıyla hedef ilan edilen bir kişi oldu ve hakkında linç kampanyası yürütüldü. Sarayın ve iktidarın oyuncağı haline gelmiş olan kimi yargı mensupları Elçi’yi göz altına alıp tutuklamaya çalıştılar ve bundan hukuk adına zerre kadar utanç duymadılar. Elçi’nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçtiler.”

Saraç tarından okunan HDP Bodrum ilçe örgütünün hazırladığı basın açıklamasının sonunda ise şu ifadeler yer aldı; “Planlı bir suikastla Elçi’nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesi de hedef alındı. Hukuk ve adalet mücadelesi Elçi’nin bıraktığı yerden sürecek binlerce Tahir Elçi bu günden tezi yok çalışmalarına devam edecek. Eşitlik, adalet, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi verenleri tutuklatsanız da vurdursanız da sonuç alamayacaksınız. Bu suikast karşısında Türkiye’nin tüm demokrasi ve barış güçlerini, vicdan sahibi yurttaşlarını, meslek örgütlerini ve sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partilerini seslerini yükseltmeye, demokratik tepkilerini göstermeye çağırıyoruz”

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan HDP’liler Türkçe ve Kürtçe çeşitli sloganlar ile birlikte Kürtçe ağıtlar da söylediler. Daha sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrıldılar. HDP’nin basın açıklaması sırasında Bodrum Emniyet güçlerinin ise sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.