Bodrum Gündem

BODRUM’DA ARMUT AĞACI MEYVE VERDİ!..

BODRUM’DA ARMUT AĞACI MEYVE VERDİ!..
30.11.2015
0
A+
A-
bodrumda meyve veren armut (3)Bodrum’da bir armut ağacı, kasım ayı ortasında çiçek açıp meyve verdi.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Konacık Mahallesi Seyit Onbaşı Caddesinde, Süleyman Özbek’e ait evin bahçesindeki armut ağacının kış ayı ortasında meyve vermesi görenleri şaşırttı. Armut ağıcının bütün dallarında meyve olması dikkat çekti. Bahçedeki armut ağacını özenle bakarak yetiştirdiklerini ifade eden bahçe sahibi Süleyman Özbek, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söyledi.
bodrumda meyve veren armut (1)Ağacın meyvesini Haziran ayı içerisinde yediklerini belirten Özbek, “Sanki yaz aylarındayız gibi armut ağaçları meyve vermeye başladı. Bunun nedenini havaların düzensiz olmasına bağlıyoruz” dedi.
Önce sıcak hava, ardından da yağışın olduğunu belirten Özbek, “Kimi zaman sıcak, kimi zamanda yağışı hava nedeniyle ağaçlar çiçek açtı. Daha sonra da meyve vermeye başladı. Bu durum mevsimin değişik olmasından kaynaklanıyor” ifadesini kullandı.
Armut ağaçlarının normal şartlarda Mayıs ayında çiçek açtığını ifade eden Özbek, şöyle konuştu: buy doxycycline online buy Aciclovir online “Armut ağaçları mayıs ayında çiçek açar, haziran ayında da meyve verirdi. Meyveleri görünce çok şaşırdık. Lezzeti aynı ama aroması biraz değişik. Mevsiminde yetişse daha lezzetli olur. Ben çok uzun zamandır böyle bir şey görmedim. Akşamları ailemizle birlikte de yiyoruz.”
buy albuterol bodrumda meyve veren armut (2)Süleyman Özbek’in eşi Hatice Özbek ise geçtiğimiz günlerde bahçede gezinti yaptığı sırada ilk olarak ağacın çiçek açtığını, kısa süre sonra da meyve verdiğini fark ettiklerini anlattı. Meyveleri görünce çok şaşırdıklarını kaydeden Özbek, “Bizim için çok değişik bir duygu oldu. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Meyvelerini yemeye başladık ama normal mevsimine göre lezzetinde biraz farklılık var” diye konuştu.
bodrumda meyve veren armut (4)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.