Bodrum Gündem

BEDEN DİLİ YALAN SÖYLER Mİ?

01.12.2015
0
A+
A-

BEDEN-DİLİ order Aciclovir Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından düzenlenen “Beden Dili Ve Kişisel İmaj” konulu eğitim, Adab-ı Muaşeret kitabının yazarı Yasemin Tecimer tarafından verildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber Order Lamisil Nexium online

Resmi ve özel kurumlara, protokol ve nezaket kuralları, adab-ı muaşeret, konuşan beden, halkla ilişkiler, imaj ve algı yönetimi, etkili iletişim, sunum ve sahne teknikleri, söylem sanatı ve kariyer gelişimi eğitimleri veren Yasemin Tecimer Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda tüm gün süren bir seminer düzenledi.

İnteraktif geçen seminerde beden dilinin etkileme gücü, özgüven ve özsaygının kişiye etkisi, profesyonel imaj oluşturma kişisel imajın iş yaşamındaki önemi anlatıldı. Seminerle ilgili görüşlerini aldığımız Yasemin Tecimer, yaklaşık 15 yıldır Türkiye’nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine protokol imaj ve beden dili konusunda eğitimler verdiğini söyledi. Tecimer sözlerine şöyle deva etti “ Önceden protokol, ön koltuklardan ibaretken şimdi artık imaj boyutuyla biz bunu renklendirdik. Beden dili ve iletişim çatısı altında çok keyifli eğitimler yapıyoruz. Bu eğitimlerde de bizi sizlerle buluşturan kurumlara, kuruluşlara ve STK’lara, elbette elinde fotoğraf makinası bu işin emektarı hanımefendiye de çok teşekkür ediyorum. Bodrum’da olmak çok keyifli. Yazın genelde tatil amaçlı gelirdim Bodrum’a ama ilk defa iş için burada birlikteyiz. Bu gün ki seminerde ağırlıklı olarak imaj diyeceğiz, beden dili diyeceğiz. Şu ellerimiz, ayaklarımız kullanmaya korktuğumuz, hatta bu kürsü konuşmalarında bu elleri nereye koyalım diye çok çekinirler ya böyle. İşte bunlardan bahsedeceğiz. Neden yüzün dili, neden mimikler, neden başın selamı? Tanışmalarda ne kadar etkilidir, ilk saniyelerde vurucu etkisi nedir? Önemli midir? Çok önemlidir, çok kıymetlidir. Neden çok kıymetlidir? Çünkü ikinci bir şansı yoktur. İkinci bir şansı olmadığı için de çok kıymetlidir ilk saniyeler imaj yönetiminde. İmaj yönetiminde A’dan Z’ye imaj diyeceğiz. İmaj sadece dış görüntüden ibaret midir denildiğinde de asla, kesinlikle diyoruz. İçerisini dolduracağız. Zarf mı, mazruf mu diye soracağız. Elbette ikisi de olmazsa olmaz. Güzel bir zarfı açmış olduğunuzda eğer içini dolduramamışsanız, back raund unuz çok iyi değilse işte o zaman yandı gülüm keten helva diyoruz. Bugün bunları Ticaret Odası ile birlikte masaya yatıracağız.” Dedi.

Bodrum Ticaret Odası tarafından düzenlene “Beden Dili Ve Kişisel İmaj” konulu eğitim seminerin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.