Bodrum Gündem

FENER BURNU’NA NEDEN AYLAN BEBEĞİN İSMİ ÖNERİLDİ?

FENER BURNU’NA NEDEN AYLAN BEBEĞİN İSMİ ÖNERİLDİ?
02.12.2015
0
A+
A-

order Nolvadex order Cialis order Clonidine aylan-bebekDünya gündeminde Turgutreis Fener Burnunda cesedi sahile vurarak geniş yankı uyandıran ve sığınmacı sorununun simgesi haline gelen Aylan Bebeğin isminin verilmesi ile ilgili önergenin fikir babası MHP’li meclis üyesi Süleyman Mazı ve yine MHP’li meclis üyeleri Mahmut Özbelen, Erdinç Tekinkaya ile CHP’li meclis üyesi Önder Batmaz’ın konu hakkındaki değerlendirmeleri dikkat çekici.

Bodrum Gündem Haber

Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin yaşamını kaybettiği plaja adının verilmesi ve hürriyeti temsil edecek bir heykelin o plaja dikilmesi konusunda önceki gün MHP’li üyelerin verdiği önerge maddesi Bodrum Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilmişti.

Eylül ayı başında bir gece yarısı ailesi ile birlikte çıktığı umut yolculuğunda hayatını kaybeden Aylan Kurdi’nin cansız bedeni Turgutreis Fener Burnu Sahiline vurmuştu. Sahildeki duruşuyla vicdanları sızlatan Aylan Bebek için Bodrum Belediye Meclis toplantısında sunulan önergeye CHP’li üyelerde destek vererek örnek bir davranışa imza attılar.

Önergenin fikir babası MHP Meclis Üyesi Süleyman Mazı amaçlarının sadece barış olduğunu ifade ettiği sahilde şu açıklamayı yaptı:”Bizim esas bu önergeyle vurgulamak istediğimiz şey, savaş değil barışı anlatmaktır. O nedenle bu bulunduğumuz plaja biz, dün meclis toplantısında verdiğimiz önergeyle, hem buraya bebeğin, yapabilirsek hep birlikte ismini vermek, ayrıca da hürriyeti temsil eden bir anıt dikmek suretiyle hem ülkemize hem dünya kamuoyuna bu olayı anlatmak ve dünya barışına katkıda bulunmak.İşin esas en önemli tarafı bizce bu. Çünkü Aylan bebek burada, Ege Denizinde hayatını kaybeden binlerce göçmenden sadece bir semboldür. Bebek olduğu için, bir masum çocuk olduğu için sembol hale gelmiştir.” dedi.

Tüm dünyanın gözünü bu plaja dikmeyi hedeflediklerini ifade eden MHP Meclis Üyesi Mahmut Özbelen konuyu şu sözlerle özetledi: “Elimizi taşın altına nasıl koyabiliriz diye düşündük ve grup olarak dedik ki, ‘Evet buraya bu kızımızın adını verelim ve bu plaja da bir anıt dikilsin’ diye düşündük ve gruptaki diğer meclis üyesi ve belediye başkanımızda bize destek verdiler. Sağ olsunlar, buradan teşekkür ediyoruz onlara da. Ve inşallah bu gerçekleşecek ve tüm Türkiye kamuoyunda olduğu gibi tüm dünya kamuoyunda da yankı bulur ve herkesin gözü buraya dikilir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Her şeyden önce bir baba olarak Aylan bebeğin ölümünden çok etkilendiğini ifade eden Belediyenin MHP’li Meclis Üyesi Erdinç Tekinkaya ise şöyle konuştu: “Burada her şeyden önce bu yaşanan dram insanlık dramıdır. İnsanlık ayıbıdır. Her şeyden önce bende bir babayım, iki tane evladım var. İnsanların yaşam haklarının elinden alınması çok acı bir şeydir. Kendi ülkelerini vatanlarını bırakıp buralarda hayatlarını göz önüne alaraktan canını kaybetmeyi göz önüne alaraktan bu sahilden karşı kıyıya, batıya geçmeye çalışan insanlar oldu. Bunları her gün tabi görüyoruz, biz burada bunları canlı canlı yaşıyoruz. Umarım böyle şeyler bir daha yaşanmaz. Çünkü çok acı şeyler. Kimse bunları yaşamak istemez. Bu dram çok kötü bir şeydir yani bu bir daha yaşanmasın, isteğimiz budur.” dedi.

MHP Grubunun verdiği önergeye destek olan CHP’li üyelerden Önder Batmaz, aynı zamanda Turgutreis mahallesinde yaşayan bir vatandaş olarak kabul gören önerge halında şunları söyledi: “Burada ölen Aylan Bebek değil insanlıktır. Aylan bebek artık bu umuda yolculuğun bir simgesi oldu. Burada, 4-5 yıldır Suriye’de akan kanın sorumluları kimdir? Avrupa neden, bütün dünya neden sessiz kalmaktadır? Sorgulanması gereken konu budur. Suriye’deki nasıl bir acıdır, nasıl bir vahşettir ki, orada insanlar mallarını mülklerini evlerini vatanlarını terk edip buraya gelip burada ailelerini küçücük çocuklarını riske edebilecek kadar oradan kaçıyorlardır, oradan korkuyorlardır. Sorgulanması gereken konu bence budur. Dediğim gibi, Aylan bebek artık tüm dünyanın gözüne bu olayı sokan bir simge haline gelmiştir.” dedi.

Batmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un çeşitli sanatçılarla görüştüğünü ve plaja dikilecek anıt için çalışmalara başlandığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.