Bodrum Gündem

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA ÇOK SERT KONUŞTU…

03.12.2015
0
A+
A-

chp ağbaba bodrum ilçe ziyaret (4)CHP’NİN MÜLTECİLER VE GÖÇMENLERİN SORUNLARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYELERİ İLÇE BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ…

 Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sabah saatlerinde “Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu” üyesi CHP’li milletvekilleri Aylan bebeğin cesedinin kıyıya vurduğu Ali Hoca Burnu’nda incelemelerde bulunduktan sonra CHP İlçe binasına gelerek partililer ile sohbet ettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba konuşmasında “Bütün politikasını Esat’ın gitmesi üzerine kuran AKP şeytanla bile işbirliğine girdi.” Şeklinde oldukça sert eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Mülteciler ve Göçmenlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Veli Ağbaba başta olmak üzere, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular. CHP milletvekilleri Ağbaba, Doğan, Purçu ve Demir CHP’nin geleceği ve Kurultay ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

albuterol price chp ağbaba bodrum ilçe ziyaret (1)YENİ YÖNETİM KURULUNUN GÖREV DAĞILIMI YAPILDI…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen partilileri selamlayarak kongrede verdikleri destek için teşekkür etti. Kazananın sadece kendilerinin değil CHP olduğunu dile getiren Başkan Seymen, 2 Aralık Çarşamba günü yeni seçilen yönetim kurulu ile ilk toplantılarını yaptıklarını söyledi. Seymen CHP Bodrum İlçe yönetim kurulu görev dağılımını da yaptıklarının bilgisini vererek şöyle konuştu; “İlçe sekreteri Adalet Güler, İlçe Saymanı Tayyar Gündoğan, Bilişim Sorumlusu Aysun Höbek, Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hilmi Pilevne, Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av.Emine Yenilmez Aydemir, Kadın Örgütlenmesi ve STK Sorumlu Başkan Yardımcısı Ender Taşören, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuna Işın, Basın ve Yayından Sorumlu Başkan Yardımcısı Halil Karahan, Sosyal İşler ve Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Cengiz Uyar, Gençlik Kolları ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Özsarsılmaz. Kadromuz böyle oluştu. Bodrum’da bundan sonra da söz verdiğimiz gibi turizm, çevre, yerel yönetim, eğitim ve daha başka konularda komisyonlar kurarak faaliyet göstereceğiz.”

Başkan Seymen önceden olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde partinin kurumsallaşması için sadece yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte çalışılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya bıraktı.

chp ağbaba bodrum ilçe ziyaret (5)VELİ AĞBABA: AKP ŞEYTANLA BİLE İŞBİRLİĞİNE GİRDİ. cheap Baclofen

Ağbaba sabah erken saatlerde mültecilerin denize açıldığı noktalarda incelemeler de bulunduklarının bilgisini vererek, seçimlerde Bodrum’un kazandığı başarıdan dolayı başta kadın kolları ve gençlik kollarını kutladı. Kongrede kazanan İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulunu da kutlayan ve başarılar dileyen Ağbaba şunları söyledi; “2011 yılından bu yana yüksek sesle ifade ediyoruz. Diyoruz ki; İktidarın, AKP’nin Suriye politikası yanlıştır. Bu politikalar bu gün sadece Türkiye’yi değil, bütün Ortadoğu’yu kasıp kavurdu ve maalesef bu politikalar neticesinde Suriye’nin tamamına yakını mülteci konumuna düştü. Bir kısmı Suriye içinde yer değiştirdi, yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusta yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. Bütün politikasını Esat’ın gitmesi üzerine kuran AKP şeytanla bile işbirliğine girdi. Bu gün Ortadoğu’da kan akmasına neden olan, belki bu coğrafyaya gelmiş geçmiş, en barbar örgütün büyümesine ve güçlenmesine sebep olan şey AKP’nin izlemiş olduğu politikalardır.”

chp ağbaba bodrum ilçe ziyaret (6)İKTİDAR’IN IŞİD İLE ORTAKLIĞI VAR… misoprostol online

Mezhepçi politikaların sadece Suriye’yi etkilemeyeceğini, o ateşin bir gün Türkiye’ye sıçrayacağını söyleyen Ağbaba konuşmasının devamında oldukça sert ve dikkat çekici iddialarda bulundu. Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ne oldu? Cilvegözü’nde 13 insan öldü. Ardından 53-54 tane insan Reyhanlı’da katledildi. Ardından Niğde’de 3 polis şehit edildi. Ardından geldik Suruç’ta 34 tane gencimiz katledildi. Geldik Ankara’ya, Ankara’da 104 tane gencecik çocuk, gencecik insan katledildi. Kim katletti? Hiç denilmedi kimlerin katlettiğini. Çünkü utanıyor. Niye? Çünkü kendi ortaklığı var.”

9 Ağustos’ta kendisinin de bulunduğu bir komisyon tarafından bir rapor yayınlandığını hatırlatan Ağbaba daha büyük olayların olabileceğini söylememize karşın tedbir alınmadığını ifade etti. Ağbaba iktidara karşı sert eleştirilerde bulunduğu konuşmasını şöyle devam etti; “Türkiye’ye açıktan rüşvet verilerek, cebine para sıkıştırılarak hem buradaki mültecilerin burada kalmasını sağlayacaklar, hem de giden mültecilerin Türkiye’ye dönmesinin önünü açıyorlar. Bunun anlamı şu; kocaman Türkiye Edirne’den Hakkari’ye, Bodrum’dan Sinop’a kadar Avrupa’nın mülteci kampı olacak.”

Avrupa Birliğini de eleştiren Ağbaba, ortak sorumluluk ve hedeflerinin olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “Afganistan, Pakistan, Suriye’den gelen insanlar sadece bizim sorumluluğumuzda değil. Avrupa ikinci dünya savaşından sonra karşılaştığı en büyük problem ile karşı karşıya. Bizim hükümetimiz topraklarımızı parayla mülteci kampı yapsa da bunu AB görmezden gelemez. Çünkü bu Türkiye’nin tek başına üstlenebileceği bir şey değil.”

chp ağbaba bodrum ilçe ziyaret (12)CHP KURULTAYI 16 OCAK’TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK…

Ocak ayının 16’sında Kurultay olduğunu anımsatan Ağbaba ardından örgütler ile birlikte yeni bir anlayış, yeni bir program ve yeni bir tüzük çalışması ile geçireceğini kaydetti. Ağbaba bu seçimlerde kendi iç tartışmalardan kaynaklı olarak MHP ve HDP’nin aldığı başarısızlığın gözden kaçtığını 1 Kasım seçimleri sonucunda aslında AKP, MHP ve HDP koalisyonun kurulduğunu iddia etti.

chp ağbaba bodrum ilçe ziyaret (9)Daha sonra söz alan Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir’de söz alarak CHP Bodrum İlçe örgütünün seçim başarısını kutlayarak, yüzde 58 oy oranının çok iyi bir sonuç olduğunu, lakin iktidar olmaya yetmediğini ifade ettiler.

Mülteci sorunlarını yerinde inceleyen ve CHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Milletvekilleri daha sonra Muğla Valisi Amir Çiçek ile yapacakları toplantı için Bodrum’da ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.