Bodrum Gündem

BODRUM DENİZ MÜZESİNDE KOMŞU GÜNÜ…

BODRUM DENİZ MÜZESİNDE KOMŞU GÜNÜ…
05.12.2015
0
A+
A-

order diflucan buy Valtrex online no prescription çarşı mahallesi muhtar zerrin muğlalı (2)BODRUM DENİZ MÜZESİ MÜDÜRLÜĞÜ ve ÇARŞI MAHALLESİ MUHTARLIĞI İLGİNÇ BİR TANITIM PROJESİNE İMZA ATTI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem buy Lithium

Yenilenen yeni yüzü ile Bodrum’un önemli bir ziyaret merkezi haline gelen Bodrum Deniz Müzesinin ziyaretçi sayısı artıyor.

Bodrum Çarşı Mahallesi Muhtarı Zerrin Muğlalı ve Bodrum Deniz Müzesi Müdiresi Sema Sagat müzenin tanıtımı için “Müze’de Komşu Günü” adlı bir etkinlik düzenledi. Çarşı mahallesinde ikamet edenlerin yararlanabileceği ücretsiz ziyaret sırasında Bodrum yerel kültürüne uygun çeşitli ikramlarda bulunulacak.

çarşı mahallesi muhtar zerrin muğlalı (3)Çarşı Mahallesi muhtarı Zerrin Muğlalı müzenin tanıtımı için böyle bir proje düşündüklerini ifade ederek şunları söyledi; “Bodrum Deniz Müzesi biliyorsunuz Çarşı Mahallesinde. Ama vatandaş Bodrum Deniz Müzesi nerede dediğiniz zaman yerini bilmiyorlar, Bodrum Kalesini tarif ediyorlar. Bizim mahallemizde böyle bir Deniz Müzesi var ama mahallemiz bilmiyor. Bodrum Deniz Müzesi müdiresi Sema hanım ile birlikte ortak bir proje kapsamında, Çarşı mahallesinde oturanları ücretsiz müzeyi gezme imkanı oluşturduk. 9 Aralık Çarşamba günü saat 10:00 ile 18:00 arasında ziyaret edebilirler. İkramlarımız müze müdürlüğünden, davetiyelerde benden. Bütün mahalle halkını davet ediyorum.”

çarşı mahallesi muhtar zerrin muğlalı (1)Bu projenin gerçekleşmesi için başta Bodrum Ticaret Odası’na, Bodrum Belediyesine ve Bodrum Deniz Müzesi Müdiresi Sema Sagat’a teşekkür eden Çarşı Mahallesi Muhtarı Muğlalı sözlerini şöyle tamamladı; “Gönül ister ki bütün mahalle gelsin. Bende yaklaşık beş bin nüfus var. Bilmiyorum artık kaç kişi gelir. Herkesi bekliyorum.”

Bodrum’da yaşanmış denizcilik tarihine ait arşivi gün ışığına çıkartmak ve başvurulacak zengin bir bilgi kaynağına kavuşmayı vizyonu olarak kabul eden Bodrum Deniz Müzesi, Bodrum denizcilik tarihinde önemli yeri olan tarihi belgeler, eserler ve objelerin tasnifi ile sergilenmesi, restorasyonu, konservasyonu, depolanması ve emniyetle saklanması faaliyetlerini yürütüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.